Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’яни перемогли на домашньому Кубку світу з акробатичного рок-н-ролу

Харків’яни перемогли на домашньому Кубку світу з акробатичного рок-н-ролу

Про це повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА.

Вперше в історії українського акробатичного рок-н-ролу Харківщина приймала етап Кубка світу, на якому господарі змагань здобули золоту, срібну та дві бронзові медалі.

Останній турнір такого рівня на території України відбувся 15 років тому в Києві. І ось багато років потому в Харків приїхали понад 150 учасників з 10 країн світу, щоб поборотися за медалі етапу Кубка світу.

Під час урочистого відкриття до всіх присутніх звернувся заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев, який передав вітання від глави області Юлії Світличної та побажав перемог найсильнішим.

У категорії «ювенали» найсильнішими стали харківські спортсмени, які залишили за собою усі призові місця. Перемогу одержали вихованці клубу «Сенат» - Олександр Цветков та Кіра Грохова, які, нагадаємо, в вересні цього року здобули в своїй категорії золоту медаль чемпіонату світу.

Друге місце в «ювіналах» здобули ще одні вихованці тренерів клубу «Сенат» Наталії Проскуріної і Сергія Лященка - Георгій Тагайбай та Єлизавета Каверіна.

Замкнули трійку найкращих у цій категорії представники харківського клубу «Самміт», віце-чемпіони світу Денис Гурін та Таїсія Кириченко. Підготували спортсменів тренери Олена Слюсар і Владислав Прокошин.

Ще одну бронзову нагороду харків’яни завоювали в категорії «юніори». На третю сходинку п’єдесталу пошани піднялися Богдан Серіков і Катерина Петренко з клубу «Сенат». Перше місце в цій категорії було за дуетом з Хорватії, а друге посіли словенці.

У змаганнях серед дорослих зачепитися за медалі українцям, на жаль, не вдалося. Золоті нагороди вибороли спортсмени з Угорщини, а срібні та бронзові увезли додому словенці.

Успішна організація цих змагань дозволила Федерації акробатичного рок-н-ролу України і наступного року приймати етап Кубка світу, а також чемпіонат Європи серед команд. Ці змагання планують провести 28 та 29 вересня 2019 року в Харкові.

У цьому сезоні попереду у спортсменів ще фінальний етап Кубка світу 8 грудня в Словенії, участь в якому візьмуть найсильніші пари світу. А 22 грудня Харків прийматиме фінальний етап чемпіонату України.