Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожники завершують заплановані на 2018 рік роботи на дорогах державного значення

Дорожники завершують заплановані на 2018 рік роботи на дорогах державного значення

Про це під час брифінгу 12 жовтня розповів перший заступник начальника Служби автодоріг у Харківській області Сергій Пляка.

На цей рік були заплановані роботи по 14 об’єктах, з яких 6 уже повністю завершені. 

«На завершальному етапі - роботи на дорозі Чугуїв – Мілове (ділянка за Куп’янськом у районі села Кислівка). Зараз там проводяться роботи з вкладання перших шарів асфальтобетону на підготовлене до цього земляне полотно, - розповів Сергій Пляка. - На завершальному етапі - заплановані роботи на дорозі Мерефа – Лозова – Павлоград.  З початку наступного тижня ми продовжимо роботи в Краснопавлівці - коштом від перевиконання митних платежів. Незначна ділянка залишилася по дорозі Харків – Вовчанськ (перед містом Вовчанськ). На стадії завершення - роботи на шляхопроводі біля села Кислівка на дорозі Чугуїв – Мілове». 

Він також повідомив, що за результатами восьми місяців надійшли кошти від перевиконання митних зборів. За дорученням голови ХОДА Юлії Світличної в план було включено додатковий об’єкт – дорогу селищем Печеніги. З наступного тижня там розпочнуться роботи з фрезерування. Ремонт триватиме протягом двох тижнів.

Будуть проведені роботи й на ділянці від кордону з Полтавською областю до села Сніжків Валківського району на дорозі Київ – Харків – Довжанський. 

«Це була ініціатива голови ХОДА Юлії Світличної, щоб ця дорога потрапила до переліку об’єктів, які фінансуються коштом світових банків. Була виготовлена та затверджена проектно-кошторисна документація. Були проведені міжнародні торги. Переможцем визначена турецька компанія. Починаючи з вересня, розпочалися підготовчі роботи. Зараз проходять роботи з вирубки порослі, підготовка земляного полотна. На ділянці протяжністю 25 км будуть проведені роботи з влаштування нової смуги руху: від Чутова в бік Харкова, зліва, практично до самого села Сніжків. І далі - перехід на правий бік», - розповів Сергій Пляка.

Це буде  сучасна європейська траса першої категорії з влаштуванням всіх об’єктів безпеки дорожнього руху. Зокрема, будуть і шумові екрани вздовж населених пунктів, будуть надземні пішохідні переходи. Роботи розраховані на два роки.