Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі області просили Михайла Черняка сприяти наданню медичної допомоги

Жителі області просили Михайла Черняка сприяти наданню медичної допомоги

Заступник голови ХОДА 10 жовтня провів особистий прийом громадян.

Всього на прийом звернулося близько двох десятків людей, значна кількість звернень стосувалася прохань компенсувати витрачені на лікування та придбання ліків кошти.

Михайло Черняк ознайомив заявників з порядком надання компенсаційних виплат за понесені витрати на лікування. Так, всі звернення будуть розглянуті під час засідання комісії з надання одноразової матеріальної допомоги громадянам, які опинилися в складних життєвих ситуаціях.

«На основі ваших звернень колегіальний орган винесе певне рішення. Щоб отримати часткову або повну компенсацію витрачених на лікування коштів, необхідно надати перелік документів, у тому числі копії чеків», - звернувся до заявників заступник голови ХОДА.

За матеріальною допомогою зверталися як жителі міста Харків, так і області. У найбільш складних ситуаціях - при необхідності надання термінової допомоги в лікуванні дітей, проведенні медичних операцій і лікуванні онкологічних захворювань - Михайло Черняк обіцяв взяти вирішення медичних питань під особистий контроль. Серед тих хто звернувся за допомогою, був і ветеран ООС. Його заява буде розглянута в найкоротші терміни.

Також звернення жителів області стосувалися проведення якісного стоматологічного лікування й надання медичної допомоги дитині з інвалідністю.

За наданням допомоги в лікуванні на прийом зверталися переселенці з Луганської та Донецької областей. Михайло Черняк підкреслив, що жителі сусідніх областей, відповідно до законодавства, не можуть отримувати матеріальну допомогу з місцевого бюджету, але обіцяв розглянути звернення в індивідуальному порядку. Так, луганчанці, яка потребує операції, безкоштовно проведуть обстеження й передадуть необхідні препарати - відповідне доручення отримала представник Управління охорони здоров'я ХОДА.

Житель Харкова розповів про проблеми із забезпеченням інсулінами людей з діабетом. Михайло Черняк відповів, що сьогодні ХОДА співпрацює з органом місцевого самоврядування для вирішення цієї проблеми. При цьому він зазначив, що в області перебоїв з видачею інсуліну немає, оскільки для закупівлі препарату використовуються, в тому числі, і місцеві бюджети.

Заявники також просили вирішити соціальні питання: надання людям з інвалідністю санаторно-курортних путівок для оздоровлення в закладах області, отримання направлення в геріатричний пансіонат.

Про важке матеріальне становище розповіла мешканка Близнюківського району. Вона просила про допомогу в призначенні субсидії, оскільки сьогодні не працевлаштована і не може сплатити комунальні платежі. Михайло Черняк доручив представнику Департаменту соціального захисту населення ХОДА та керівнику району вивчити ситуації й допомогти жительці області з субсидією на придбання твердого палива.

Вирішення всіх питань, порушених у ході прийому, заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль.