Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Данієлян перевірив стан ремонту в освітніх закладах Борівського району

Вадим Данієлян перевірив стан ремонту в освітніх закладах Борівського району

Школи Борівщини заступник голови ХОДА проінспектував 6 жовтня під час робочої поїздки в район.

Так, він ознайомився з капремонтами, які в цьому році були проведені в їдальні Борівської ЗОШ № 1 та у будівлі дитячої музичної школи. Також Вадим Данієлян відвідав Богуславську ЗОШ, де ознайомився з облаштуванням медіатеки.

У Борівській ЗОШ № 1 учні тепер відвідують відремонтовану їдальню. Голова району Віталій Кіян нагадав, що в рамках реалізації проекту «Разом у майбутнє» на капітальний ремонт шкільної їдальні було виділено кошти з різних джерел фінансування, в тому числі 98,5 тис. грн - з обласного бюджету.  

Крім цього, цей навчальний заклад отримав нове обладнання для перших класів, яке повністю відповідає вимогам Нової української школи.

«Як в обласному центрі, так і в селах кожного району області забезпечення рівних можливостей для навчання дітей є основною метою нашої діяльності, - відзначив заступник голови ХОДА. – У цьому році за ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної велику увагу було приділено будівництву та ремонтам шкіл, забезпеченню їх новим обладнанням, особливо тим, яке необхідне для впровадження Нової української школи».

Оновлення школи в селищі Борова триватиме й надалі. Так, зараз тут розпочато ремонтні роботи щодо фасаду будівлі, на здійснення яких з обласного бюджету передбачені кошти в сумі 5 млн 950 тис. грн.

Також Вадим Данієлян взяв участь у відкритті Борівської дитячої музичної школи.

Капітальний ремонт цьогоріч тут був здійснений коштом як обласного, так і районного бюджету. Так, було відремонтовано дах будівлі, облаштовано фундамент, утеплено фасад та здійснено заміну вікон та дверей на загальну суму більш ніж 2 млн грн.

«Це єдиний спеціалізований мистецький навчальний заклад в районі. Тут навчаються 80 дітей, які опановують гру на фортепіано, акордеоні, вчаться вокалу та художньому мистецтву, - зазначив Віталій Кіян. – Приміщенню - понад 100 років. До цього часу проводилися лише поточні ремонти. Тому перед нами стояло завдання покращити умови перебування вихованців у школі. Спільними зусиллями, завдяки підтримці керівництва області, ми виконали його, наступним етапом буде проведення внутрішніх ремонтних робіт».

Далі під час робочої поїздки Вадим Данієлян відвідав ще один заклад освіти - Богуславську школу, де ознайомився з облаштуванням медіатеки.

Директор Богуславської ЗОШ Наталя Тугай зазначила, що роботи зі створення шкільної медіатеки завершені: встановлено комп’ютерне та мультимедійне обладнання, а також нові зручні меблі.

Вона нагадала, що цього року на проведення ремонтних робіт у школі були виділені кошти з місцевого бюджету, а також на оснащення приміщення медіатеки оргтехнікою та меблями надано субвенцію з обласного бюджету в сумі 200 тис. грн.