Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк зустрівся з родичами загиблих на сході України воїнів

Михайло Черняк зустрівся з родичами загиблих на сході України воїнів

У Харківській області проходить форум «Єдина родина України» під гаслом «Біда нас не зламала. Біда нас об’єднала».

До Харкова з усієї України з’їхалися родичі загиблих у зоні ООС. Близько трьох сотень людей  взяли участь у заходах на Меморіальному комплексі «Висота Маршала Конєва» в Солоницівці. Також для гостей було організовано тематичний концерт у Палаці культури ГУ Національної поліції.

Організаторами форуму є Харківська обласна державна адміністрація та ГО «Українське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО в Харківській області».

«Захід знаковий. До Харкова з'їхалися практично з усіх областей України матері, дружини, сестри, батьки тих хлопців, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої країни, вони загинули в зоні ООС. Ми не залишилися байдужими, - сказав Михайло Черняк. - Подібний захід проходить в країні вдруге. Перший був у Чернігові. Ініціативу провести такий зльот у Харкові підтримала глава області Юлія Світлична. На ці цілі з обласного бюджету були виділені необхідні кошти. До організації заходу були залучені всі профільні структури». 

За словами Михайла Черняка, в рамках форуму родичі загиблих мають можливість поспілкуватися один з одним та знайти шляхи вирішення наболілих проблем. Також для них передбачена широка програма: вони відвідають заходи з відкриття стели на Алеї слави на 18-му кладовищі, буде проведено флешмоб на площі Свободи, культурні заходи тощо.

«Це люди, яких об’єднала одна трагедія. Їх сини, чоловіки, брати віддали своє життя за безпеку у нашій країні. Жителі Харківської області, як ніхто, розуміють те, що завдяки цим героям ми маємо мирний регіон, який розвивається. Звісно, запросивши людей до Харкова, який частково був у зоні АТО, важливо показати, чим сьогодні живемо, що нам вдалося зробити - знову ж таки, лише завдячуючи подвигу сміливих та патріотичних воїнів. Ми всі - у неоплатному боргу перед ними. Люди повинні розуміти, що вони сьогодні знаходяться у відкритій комунікації з владою, ми не байдужі до їх трагедії», - сказав Михайло Черняк.

Один з організаторів форуму «Єдина родина України» волонтер Марина Полякова зазначила, що в рамках заходу відбудеться нарада, де будуть представлені напрацювання та ідеї кожної області стосовно вирішення питань, з якими стикаються члени родин загиблих у зоні ООС.

«Можливо всі ці напрацювання сформуються у певний законопроект. Ми будемо звертатися і до Кабінету міністрів України, і до Президента України. Проблем багато і вирішувати їх потрібно разом», - зазначила Марина Полякова.