Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі області просили Вадима Данієляна сприяти вирішенню питань ремонту доріг

Жителі області просили Вадима Данієляна сприяти вирішенню питань ремонту доріг

27 вересня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Переважно заявники зверталися за допомогою в проведенні ремонту доріг місцевого значення.

Так, жителі Чкаловської громади Чугуївського району просили забезпечити ремонт ділянки дороги - під'їзду до села Коробочкине. За їхніми словами, ремонту потребує 1,4 км дороги.

«Ця ділянка є дуже важливою, так як з'єднує Куп'янську і Ростовську траси. Сьогодні вона аварійна й, за заявами шляховиків, не підлягає ямковому ремонту, бо там немає основи», - відзначили місцеві жителі.

Вадим Данієлян вислухав звернення активістів і запропонував включити дорогу в план заходів на майбутній рік, оскільки процедура капітального ремонту потребує часу для проведення тендеру.

«Під керівництвом голови області Юлії Світличної на Харківщині проводиться масштабний ремонт доріг. Ремонти розпочаті на дорогах державного значення: на Сумському, Київському, Куп'янському, Лозівському напрямках, а також на ділянках, що з'єднують районні центри. У цьому році ми перейшли до ремонту місцевих доріг, і в наступному році ці роботи продовжаться - вже є документ щодо бюджету на наступний рік, в якому передбачено фінансування доріг місцевого значення», - відповів заявникам Вадим Данієлян.

Для забезпечення проїзду на цій ділянці дороги заступник голови ХОДА дав завдання першому заступнику директора ДП «Дороги Харківщини» Сергію Литвинцю провести відповідні дорожні роботи - розрівняти покриття грейдером і відсипати дорожніми матеріалами.

Такі ж заходи буде впроваджено в Чугуївському районі на ділянці дороги Радгоспне - Лагуна. Ініціативна група мешканців громади поскаржилася, що через аварійну ділянку дороги - 3,3 км, перервано автобусне сполучення.

У Балаклійському районі ремонту потребує місцева дорога від Андріївського переїзду до села Явірське. Про це повідомили мешканці району. За інформацією Сергія Литвинця, дорога має загальну протяжність 12 км, у цьому році тут було проведено ямковий та поточний ремонти, найбільш зруйнована ділянка все ще потребує відновлювальних робіт.

«Сьогодні для повного обстеження на цю дорогу виїхав начальник Балаклійського райавтодору. Наше завдання - зробити безпечним проїзд цієї ділянки, а в наступному році ХОДА та ДП «Дороги Харківщини» ініціюватимуть питання щодо включення цієї ділянки в план поточного ремонту», - сказав Сергій Литвинець.

Також на прийом до Вадима Данієляна звернулися члени садових товариств Харківського району, ділянки яких розташовані близько Муромського водосховища. Вони розповіли про аварійну ділянку «бетонки», яка вже стала непроїзною для автобусів. У ході бесіди з'ясувалося, що дорога знаходиться на балансі зрошувального підприємства. Вадим Данієлян розповів заявникам про алгоритм дій, які необхідно здійснити для передачі дороги на баланс району.

Всі питання, озвучені в ході особистого прийому, заступник голови ХОДА взяв під особистий контроль і зазначив, що громадянам буде надана допомога в рамках повноважень обласної адміністрації та відповідно до законодавства України.