Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року в області здали в експлуатацію майже 300 тис. кв. м житла

Цього року в області здали в експлуатацію майже 300 тис. кв. м житла

Такі дані озвучили в ході селекторної наради, яка відбулося 21 вересня під головуванням заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

На засіданні були присутні керівники найбільших у регіоні будівельних компаній, у студіях на місцях - голови районів та об'єднаних громад.

Відкриваючи селекторну нараду, Євгеній Шахненко зазначив, що питання здачі житла в експлуатацію та виконання житлових програм знаходяться під особистим контролем керівника області Юлії Світличної.

За інформацією заступника голови ХОДА, в 2018 році будівельники регіону планують здати в експлуатацію 600 тис. кв. м житла, що на 30% більше, ніж минулого року. Нинішні темпи робіт свідчать про те, що ці показники будуть виконані. В експлуатацію вже здана половина від запланованого обсягу - 292 тис. кв. м.

«Сьогодні Харківська область є одним з лідерів у країні за показником здачі житла в експлуатацію, ці позиції ми утримуємо протягом 3-х років. Хочу відзначити наші кращі будівельні компанії. Так, АТ «Трест Житлобуд-1» запланував здати 354 тис. кв. м житла, 140 тис. вже здано. 61 тис. кв. м здасть компанія «Житлобуд-2», - зазначив Євгеній Шахненко.

Як підкреслив директор Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайло Рабінович, на сьогодні здано 183 тис. кв. м багатоквартирного житла й до кінця року має бути введено в експлуатацію близько 49 будинків. Щодо індивідуального будівництва, було введено в експлуатацію близько 700 будинків - це близько 110 тис. кв. м з 160 тис. запланованих.

Також він зазначив, що роботи на всіх проблемних об'єктах, зокрема, довгобудах знаходяться на контролі ХОДА.

У ході наради Євгеній Шахненко підкреслив значення обласних програм для пожвавлення ринку будівництва та забезпечення населення житлом. Так, за роки реалізації обласної Програми надання підтримки учасникам АТО для будівництва житла (з 2016 року) освоєно 18,2 млн грн. Завдяки програмі 87 сім'ям ветеранів антитерористичної операції вдалося придбати власне житло. Для реалізації цієї програми в 2018 році з обласного бюджету виділили 13 млн грн. Станом на 11 вересня вже укладені договори на будівництво 25 квартир, до кінця року планується підписати документи ще на 26 квартир.