Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У будинку культури села Руновщина відновили дах та перекриття

У будинку культури села Руновщина відновили дах та перекриття

Заклад під час робочої поїздки до Зачепилівського району відвідала голова ХОДА Юлія Світлична.

У Рунівщині керівник області зустрілася з місцевим населенням, педагогами та співробітниками сільського будинку культури. Голова ХОДА розповіла громаді про подальші плани розвитку Зачепилівського району та їх села зокрема.

Юлія Світлична відзначила, що за останні два роки в Рунівщині реалізували одразу декілька проектів. У тому числі – капітально відремонтували систему опалення місцевої школи та мережу водопостачання на вулицях Слобідській, Гагаріна та Козацькій. Роботи фінансувалися коштом обласного та районного бюджетів, зокрема, й у рамках обласного конкурсу міні-проектів «Разом у майбутнє».

Зараз триває відновлення будинку культури, який є осередком культурного життя села. Тут розміщується глядацька зала на 350 осіб, діють 5 гуртків самодіяльності, 2 танцювальні та вокальний колективи, а також клуб за інтересами для людей похилого віку. Цього року в будівлі капітально відремонтували дах  та перекриття.

«Нам потрібна допомога й у подальшому покращенні матеріально-технічної бази, - відзначила директор Рунівщинського сільського будинку культури Ріта Китайгородська. - Необхідно зробити опалення, замінити вікна на енергозберігаючі та замінити проводку. Юлія Олександрівна пообіцяла, що допоможе у вирішенні цих питань».

Під час спілкування з громадою села Рунівщина керівник області відзначила, що зараз у регіоні є значно більші можливості для розвитку районів, селищ та сіл.

«Маємо підтримку Президента України, який ініціював децентралізацію, завдяки чому фінанси віддали на місця. Завдяки цьому вдається досягати результатів - і будувати, і ремонтувати, й закупати нове обладнання», - сказала голова ХОДА.

Більше фото