Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Анатолій Бабічев зустрівся з кращими спортсменами області

Анатолій Бабічев зустрівся з кращими спортсменами області

Урочиста зустріч з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту України відбулася 6 вересня.

Заступник голови ХОДА передав вітання від керівника області Юлії Світличної.

«Вже стало традицією напередодні Дня фізичної культури і спорту України зустрічатися з найкращими спортсменами нашої області. Хочу сказати, що ми дійсно вами пишаємося. Ми завжди поруч та підтримуємо вас, ми всі - одна команда», - звернувся до присутніх Анатолій Бабічев.

За підсумками рейтингового оцінювання розвитку спорту в регіонах за 2017 рік, яке щороку проводить Міністерство молоді та спорту України, Харківська область посіла перше місце з неолімпійських видів спорту серед інших регіонів країни та друге – з олімпійських.

«Питання розвитку спорту –  одне з пріоритетних для обласної влади. У регіоні ведеться системна робота з будівництва фізкультурно-оздоровчих комплексів. Цього року планується відкриття двох нових ФОКів у Красноградському та Золочівському районах. Нещодавно завершено реконструкцію стадіону «Авангард» у Змієві, будується стадіон у Дергачах, який планується завершити вже цього року. Продовжуються ремонтні роботи в спортивній школі «ХТЗ», - сказав Анатолій Бабічев.

Протягом 2018 року спортсмени Харківської області на чемпіонатах, Кубках світу та Європи, міжнародних змаганнях вибороли 315 медалей різного ґатунку, а саме: 176 - з олімпійських видів спорту, 72 – з неолімпійських видів спорту, 67 – з видів спорту серед осіб з інвалідністю внаслідок ураження опорно-рухового апарату, з вадами зору, слуху та розумового і фізичного розвитку. Гордістю Слобожанщини стали харківські спортсмени-паралімпійці, які здобули для збірної України найбільшу кількість медалей Паралімпійських ігор – 12 з 22.

«Від імені спортсменів, тренерів та громадськості хочемо подякувати вам за підтримку. Будемо старатися і далі прославляти нашу Харківщину та Україну», - пообіцяли спортсмени.

У ході зустрічі Анатолій Бабічев вручив грошові винагороди спортсменам та їх тренерам.

Нагадаємо, з метою підтримки і стимулювання розвитку спорту вищих досягнень у Харківській області, морального і матеріального заохочення спортсменів для досягнення вищих результатів за кошти обласного бюджету 100 перспективним спортсменам області виплачуються стипендії у розмірі мінімального прожиткового мінімуму.

Більше фото