Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Ізюмі реконструюють будівлю під гуртожиток для переселенців

В Ізюмі реконструюють будівлю під гуртожиток для переселенців

З ходом робіт ознайомився заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

У будівлі вже встановлено вхідні двері та вікна, відремонтований дах, встановлена теплова рамка, проведено внутрішні роботи з перепланування простору. Зараз влаштовують електромережі та проводять внутрішнє оздоблення приміщень, також утеплюють цоколь та фасади. Планується, що жити в гуртожитку будуть близько 70 переселенців.

«Голова ХОДА Юлія Світлична приділяє багато уваги питанню покращення житлових умов для внутрішньо переміщених осіб. Цього року в регіоні планують відкрити 5 будівель із соціальним житлом для переселенців. Це майже 100 квартир для 350 людей», - зазначив Вадим Данієлян.

Довідка. Соціальний гуртожиток для переселенців у м. Ізюмі з’явиться завдяки впровадженню міні-проекту «Створення житлових умов для ВПО в м. Ізюмі Харківської області (соціальний гуртожиток)/KfW». Він реалізується в рамках впровадження Програми «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ V» за підтримки Уряду Німеччини через Німецький банк розвитку KfW та Українського фонду соціальних інвестицій за дорученням Міністерства соціальної політики України.

Нагадаємо, у липні переселенці отримали 10 соціальних квартир у Богодухові.