Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Військовослужбовці бригади територіальної оборони склали присягу на вірність народу України

Військовослужбовці бригади територіальної оборони склали присягу на вірність народу України

Участь у заході, що відбувся 29 серпня, взяв заступник голови ХОДА Олександр Скакун.

Збори бригади територіальної оборони такого масштабу на Харківщині - вперше. 825 військовослужбовців області склали присягу на вірність українському народові.

Розпочали захід з хвилини мовчання.

Вітання від голови ХОДА Юлії Світличної учасникам зборів передав її заступник Олександр Скакун.

«Сьогодні до лав Збройних сил України прийшли вмотивовані патріоти, які добровільно взяли до рук зброю та можуть кожної секунди стати на захист територіальної цілісності та соборності нашої країни. Сьогодні наші брати б’ються на східних кордонах та стримують підступного та злого ворога, що посягнув на святе – нашу державу, - відзначив він. – Нехай скептики побачать, що жителі Слобожанщини готові добровільно та вмотивовано стати на захист України».

«Протягом 10 діб під керівництвом інструкторів та наставників ви будете пізнавати військову службу. Ми впевнені, що своєю службою ви зробите гідний внесок у забезпечення обороноздатності нашої держави»,  - звернувся до присутніх військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін.

Нагадаємо, що навчальні збори розпочалися 28 серпня та продовжаться до 6 вересня 2018 року. До призову залучені 34 військкомати міста Харків та Харківської області.

Військовозобов’язані, які успішно пройдуть ці навчальні збори, будуть закріплені за бригадою територіальної оборони Харківщини як резервісти та надалі вже не залучатимуться для проходження зборів у інших військових частинах, розташованих по всій Україні.