Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські бадмінтоністи – абсолютні переможці «Кубку Незалежності»

Харківські бадмінтоністи – абсолютні переможці «Кубку Незалежності»

З 21 по 24 серпня в харківській ШВСМ відбувся традиційний всеукраїнський турнір з бадмінтону, присвячений Дню незалежності України.

Як повідомляють в Управлінні у справах молоді та спорту ХОДА, участь у змаганнях взяли понад  80 спортсменів різного віку з семи областей України, а також гості з Азербайджану, Грузії, Данії, Єгипту та Ізраїлю. За підсумками турніру на рахунку харківських бадмінтоністів були перемоги в усіх п’яти категоріях, а також 2 золоті та7 бронзових нагород.

У чоловічій одиночній категорії переможцем став Віталій Конов. У фіналі харків’янин здолав Ахмеда Адбелнадера з Єгипту з рахунком 21:18, 21:16.

У жіночій одиночній категорії золоту медаль здобула Марина Ільїнська. У фіналі вона перемогла свою одноклубницю Ганну Міхалькову 21:10, 21:5, яка, відповідно, стала срібною призеркою змагань. Бронзовими призерками в цій категорії стали також харків’янки Владислава Лісна та Марія Столяренко.

У чоловічій парній категорії Валерій Атращенков та Іван Мединський у фіналі з рахунком 21:15, 21:15 здолали Олександра Колесника з міста Дніпро та Артема Ткачука - з Вінниці. У цій же категорії одна з бронзових медалей була на рахунку харківського дуету Гліба Бекетова та Михайла Махновського.

У жіночій парній категорії переможницями стали Марина Ільїнська та Владислава Лісна. У фіналі вони обіграли 11:21, 21:14, 21:19 іншу харківську пару - Анастасія Прозорова та Валерія Рудакова. Третє місце в парній жіночій категорії між собою розділили також харківські спортсменки Марія Столяренко і Варвара Фролова, а також Ганна Міхалькова, яка грала в парі з бадмінтоністкою з Дніпра.

У змішаній парній категорії Валерій Атращенков та Анастасія Прозорова у фіналі обіграли суперників з Дніпра Данила Боснюка і Євгенію Паксютову з рахунком 21:18, 21:16. Третє місце посіли харківські дуети Дмитро Карпенко - Олена Прус та Віталій Конов – Владислава Лісна.

Цей турнір продовжив серію харківських змагань з бадмінтону, які завершаться Кубком Європи та міжнародним турніром RSL KharkivInternational  - 2018, що з 29 серпня по 2 вересня прийматиме Палац спорту «Локомотив».