Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створюємо однакові гарні умови у медичних закладах міста та села. Голова ХОДА

Створюємо однакові гарні умови у медичних закладах міста та села. Голова ХОДА

Юлія Світлична ознайомилася з результатами ремонтних робіт, проведених у Балаклійській центральній районній клінічній лікарні.

24 серпня керівник області відвідала медичний заклад у рамках робочої поїздки в район.

У цьому році в лікарні капітально відремонтували анестезіологічне відділення з ліжками інтенсивної терапії. До робіт підійшли комплексно, зробили все - від заміни комунікацій до зовнішнього вигляду приміщень. Крім того, для відділення закупили нове сучасне обладнання - дихальну апаратуру, стійки для спостереження за хворими тощо.

«Сьогодні приділяємо особливу увагу медичній сфері. Загалом по області робимо капітальні ремонти на близько 20 об’єктах охорони здоров’я, - зазначила Юлія Світлична. - Балаклія дуже довго чекала на відновлення ЦРЛ. Ми вже четвертий рік проводимо тут капітальні роботи, чотири відділенні відремонтовано. Створено гарні умови як для лікарів, так і для пацієнтів, закуплене новітнє обладнання, яке дозволяє проводити якісну діагностику і лікування. Важливо, що якісні умови сьогодні створюються в усіх закладах охорони здоров’я, незалежно від того, де вони знаходяться. І в обласному центрі, і у віддалених куточках люди однаково заслуговують на гарні умови - як пацієнти, так і лікарі».

Керівник області пообіцяла подальшу підтримку Балаклійщині, у тому числі в питанні відновлення медичних закладів.

«За ініціативи Президента Петра Порошенка робимо акцент на сільській медицині. В районі відремонтовано три амбулаторії, ще дві нові будуть побудовані у віддалених селах. Бюджетна децентралізація надала можливості укріплювати місцеві бюджети та спільними зусиллями реалізовувати проекти, необхідні громадам», - зазначила Юлія Світлична.

За словами головного лікаря Балаклійської ЦРКЛ Марини Руденко, протягом останніх чотирьох років лікарня, дійсно, отримує велику підтримку від влади та має можливість розвиватися та значно покращувати рівень надання медичної допомоги.

«Я 30 років працюю в нашій лікарні, і такої підтримки, як зараз, не було ніколи. Проводяться капітальні ремонти відділень, поліпшується обладнання. Вперше за роки незалежності створено такі умови, що до нас прийшли працювати 14 інтернів. Це надзвичайно важливо, - підкреслила Марина Руденко. - А ще важливо те, що покращуються умови перебування у стаціонарі. Ще декілька років тому люди приходили до нас зі своїми подушками, а зараз ми замінили абсолютно всі матраци, подушки, ковдри, білизну. Це, можливо, дрібниці, але для людей це дуже важливо».

З 2015 року в лікарні було проведено капітальний ремонт відділення екстреної медичної допомоги при стаціонарі. Його забезпечили сучасним обладнанням: тут є апарат штучної вентиляції легенів, монітори спостереження за хворими, дефібрилятор тощо. До складу відділення входять кабінети УЗД, електрокардіографії, рентгенографії. Це дозволяє якомога швидше проводити обстеження та встановлювати діагноз.

Також було капітально відремонтовано травматологічне відділення, де функціонує унікальний артроскопічний центр, який працює на базі Харківського інституту патології хребта та суглобiв iм. М. I. Ситенка. Тут проводять операції пацієнтам не тільки з усієї Харківщини, а й з інших областей.

Наприкінці минулого року завершили ремонт дитячого відділення ЦРКЛ.

«Це стало великим подарунком для нас. У відділенні часто перебувають діти, позбавлені батьківського піклування. Ми намагалися створити для них якісні та комфортні умови», - говорить головний лікар закладу.

Загалом лікарня обслуговує близько 14 тис. пацієнтів щороку. Лікуються тут не тільки мешканці району, а й пацієнти з сусідніх Зміївського, Первомайського, Ізюмського районів.

Більше фото