Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стан пожежної безпеки в лісах Харківщини покращився

Стан пожежної безпеки в лісах Харківщини покращився

Про це свідчать статистичні дані 2018 року.

Так, з початку року в лісних масивах області було зафіксовано та ліквідовано 60 пожеж загальною площею понад 19 га. У порівнянні з аналогічним періодом 2017-го кількість пожеж скоротилася (торік їх на цей час було вже 76 загальною площею 52 га).

«Статистика демонструє, що стан пожежної безпеки в лісах покращився, але у зв’язку з підвищенням температур забезпечення пожежної безпеки потребує постійного контролю та прийняття більш рішучих заходів для збереження екосистем Харківської області», - відзначив начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України в Харківській області Сергій Колосовський.

Зараз у регіоні цілодобово несуть службу близько 500 чоловік особового складу ДСНС та 170 одиниць техніки, серед яких - вертоліт Мі-8. У разі ускладнення пожежної обстановки в регіоні протягом двох годин додатково може бути залучено близько 2000 чоловік особового складу та 105 одиниць техніки.

«З початку пожежонебезпечного періоду проведено близько 1000 рейдів, у ході яких виявлено та оштрафовано 133 порушники на загальну суму 11000 гривень. Нагадаю, розмір штрафу за розпалення багаття в лісах на сьогодні складає від 34 до 170 гривень», - сказав Сергій Колосовський.