Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

31 місце масового відпочинку на воді офіційно відкрито в Харківській області

31 місце масового відпочинку на воді офіційно відкрито в Харківській області

Питання запобігання загибелі на водних об’єктах обговорили під час брифінгу в ХОДА 7 серпня.

«У Харківській області питання запобігання загибелі на водних об’єктах перебуває на особистому контролі голови ХОДА Юлії Світличної. Завдяки злагодженим діям Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій та ХОДА ситуація є контрольованою, вона знаходиться в стані постійної роботи та моніторингу», - відзначив директор Департаменту цивільного захисту ХОДА Павло Пономаренко.

У 2018 році 66 водних об’єктів регіону було визначено як місця масового відпочинку населення на воді. З них 10 - у дитячих оздоровчих таборах, 19 – на базах відпочинку та 37 місць загального користування.

«На сьогодні офіційно відкрито 31 місце масового відпочинку населення на воді. 9 з них – у дитячих таборах, 10 – на базах відпочинку та 12 – це місця загального користування. Близнюківський, Сахновщинський та Шевченківський райони взагалі не визначили місця масового відпочинку населення на воді», - таку статистику навів начальник Управління запобігання надзвичайним ситуаціям ДСНС України в Харківській області Сергій Колосовський.

За інформацією Сергія Колосовського, станом на 7 серпня на водних об’єктах області загинуло 14 людей, у тому числі 3 дитини. Основними причинами загибелі стали: купання в нетверезому стані (4 випадки) та порушення правил безпеки (7 випадків).

«У Новобаварському районі міста Харків та в Куп’янському районі були зафіксовані випадки загибелі дітей. У Куп’янському районі одразу загинуло дві дівчинки – двох та трьох років. У штучно створеній копанці, яка знаходиться на території приватного домоволодіння. Батько дітей залишив дівчат на кілька хвилин, а коли повернувся, вони вже були мертвими», - розповів Сергій Колосовський.

«За попередніми даними, які ми маємо, сім’я, в якій відбулась ця трагедія, благополучна. Слідство ще йде. Але на даний момент інформація така, що діти були залишені без догляду на 3 - 5 хвилин. Маленьких дітей залишати біля води не можна ані на секунду. Буквально секунд достатньо для того, щоб трапилась така страшна ситуація», - попередив Павло Пономаренко.

Нагадаємо правила поведінки на воді.

Забороняється:

- купатися в місцях, які не обладнані для купання людей;

- розпивати спиртні напої і купатись у стані алкогольного сп’яніння;

- запливати за межу купання в акваторії, позначену буями;

- пірнати з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів;

- залишати без нагляду малолітніх дітей;

- плавати на плавзасобах біля пляжів та інших місць, які відведені для купання;

 - організовувати у воді ігри, пов’язані з пірнанням та захватом тих, хто купається.