Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Звання кращого спортсмена та тренера місяця отримали представники збірної України з синхронного плавання

Звання кращого спортсмена та тренера місяця отримали представники збірної України з синхронного плавання

Нагороди переможцям обласного конкурсу під час робочої зустрічі передав заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Зі збірною України з синхронного плавання заступник керівника області зустрівся напередодні від’їзду спортсменів на чемпіонат Європи. Під час спілкування обговорили питання подальшого розвитку синхронного плавання на Харківщині та підготовки збірної до Олімпійських ігор 2020 року в Токіо.

Також Анатолій Бабічев передав спортсменам та тренерам привітання від голови облдержадміністрації Юлії Світличної та нагородив переможців конкурсу на звання «Кращий спортсмен та тренер місяця». За підсумками спортивних змагань у червні звання кращої отримала Заслужений майстер спорту з синхронного плавання Єлизавета Яхно, яка в червні здобула 10 золотих та 6 срібних нагород на етапах Всесвітньої серії з синхронного плавання (змагання відбувалися в Канаді та США). Кращими тренерами місяця стали її наставники - заслужені тренери України Світлана Саїдова та Олеся Зайцева.

Крім того, нагороди за активну участь у проведенні «Олімпійського дня - 2018» отримали учасниця Олімпіади 2000 року в Сіднеї Заслужений майстер спорту Олеся Зайцева та учасниця Олімпіади 2016 року в Ріо-де-Жанейро Заслужений майстер спорту Анастасія Савчук та їх тренери Світлана Саїдова та Валерія Меженіна.

Не залишилися без уваги й інші спортсменки та члени збірної України. Усі учасники зустрічі отримали подарунки та квіти від керівника Харківської області Юлії Світличної, голови Олімпійського комітету України Сергія Бубки та директора регіонального філіалу «Південної залізниці» Миколи Уманця.

Зараз збірна України з синхронного плавання закінчує в рідних стінах підготовку до чемпіонату Європи, що з 2 по 12 серпня прийматиме місто Глазго, Великобританія.