Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вадим Данієлян зустрівся з представниками GIZ

Вадим Данієлян зустрівся з представниками GIZ

У ході зустрічі, що відбулася 25 липня, обговорили впровадження програм технічної допомоги Німеччини на території Харківської області.

Учасники зустрічі відзначили, що на Харківщині вже реалізована низка проектів за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ на суму близько 4,3 млн грн.

«Ми зацікавлені в тому, щоб гроші, які заплановано виділити на проекти в Харківській області, були реалізовані», - сказав заступник голови ХОДА Вадим Данієлян.

Співробітництво здійснюється за трьома пріоритетними напрямками: ефективне державне врядування, енергоефективність та сталий економічний розвиток.

«Розвиток соціальної інфраструктури» - це програма, до якої входять багато компонентів. Здебільшого реалізується в областях, що прийняли найбільшу кількість внутрішньо переміщених осіб, це Харківська, Дніпропетровська та Запорізька області», - відзначив менеджер проекту «Розвиток соціальної інфраструктури» Рене фон Продзинскі.

Представники GIZ наголосили на важливості реалізації довготермінових проектів.

«В області обрано пілотні ЦНАПи, де зараз активно ведеться робота. Це не лише технічне оснащення будівель, а й навчання та підвищення кваліфікації персоналу центрів надання адміністративних послуг у районах Харківської області, - наголосив Рене фон Продзинскі. - Також такі програми можуть бути залучені у сфері охорони здоров’я, в першу чергу, це стосується центрів первинної медико-санітарної допомоги, де надалі ми плануємо теж технічне оснащення та підвищення кваліфікації персоналу, можливо, навіть із залученням експертів з Європи».

Також під час зустрічі було обговорено напрямки проекту «Психосоціальна підтримка та менеджмент конфліктів».

«Перший з пріоритетних напрямків проекту – це створення мережі реабілітаційних центрів для дітей з інвалідністю. Другий – створення молодіжних центрів, яких у Харківській області відкрито вже 6, а до кінця року в планах - відкрити ще 3, - відзначив координатор проекту «Психосоціальна підтримка та менеджмент конфліктів» Денис Ткачов. - Ті центри, що вже відкрито, стали відмінною платформою для нарад та зустрічей громадськості».

Координатор акцентував на тому, що Харківський спеціалізований будинок дитини №1 є визнаним лідером в Україні у впровадженні нових сервісів для дітей з обмеженими можливостями.

За результатами обговорення сторони домовилися організовувати подібні звітні зустрічі щоквартально - для налагодження ефективнішої роботи та співробітництва.