Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер привітав переможців міжнародної виставки «Агро - 2018»

Марк Беккер привітав переможців міжнародної виставки «Агро - 2018»

17 липня перший заступник голови ХОДА вручив аграріям області медалі і дипломи Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Найбільша агропромислова виставка України проходила в Києві 6-9 червня, в ній взяли участь 1300 учасників з 17 країн. Харківську область представляли близько 70 підприємств, що працюють у різних секторах сільського господарства. За підсумками виставки наш регіон отримав 3 золоті медалі, в тому числі головну нагороду виставки - золоту медаль «За краще висвітлення регіонального розвитку та кращу виставкову експозицію серед областей України». А також дві - в окремих номінаціях («За виробництво кращих екологічно чистих продуктів для дитячого харчування» - нагороджено КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування»; «За значний внесок у розвиток агропромислового комплексу» - агрофірма з Кегичівського району «Сади України) .

Вітаючи переможців, Марк Беккер подякував їм від імені керівника ХОДА Юлії Світличної.

«Ми розуміємо, скільки роботи стоїть за цією нагородою. Це найвища оцінка роботи всього агропромислового комплексу області. Ми завоювали провідні позиції, тепер наша головна задача - втримати їх, - підкреслив Марк Беккер. - Під керівництвом голови області Юлії Світличної ми успішно працюємо над розвитком нашого регіону - вже третій рік поспіль Харківська область займає провідні позиції в рейтингах соціально-економічного розвитку. І ми прекрасно розуміємо, що розвиток бюджетної сфери, освіти, культури, спорту, охорони здоров'я базується на досягненнях реального сектора економіки, в якому ви працюєте».

Перший заступник керівника ХОДА зазначив, що третина валової продукції, виробленої в області, відноситься до агропромислового комплексу. А третя частина населення області працює у сфері АПК.

«Наші аграрії отримують одні з кращих врожаїв пшениці та соняшнику. В останні роки Харківська область - у лідерах з виробництва озимої пшениці: в минулому році ми отримали рекордний урожай - понад 2,2 млн тонн. Всього зернових зібрали майже 4 млн тонн - це друге місце по Україні. Наші підприємства лідирують і в сфері перероблення, зокрема, з виробництва борошна», - сказав перший заступник голови ХОДА.

Він зазначив також досягнення в сфері тваринництва, підкресливши високу продуктивність молочного стада (за цим показником ми на другому місці в країні).

Марк Беккер зазначив, що 2018 рік буде непростим для аграріїв у зв'язку з несприятливими погодними умовами.

«Але я впевнений, що ми і в цьому році будемо показувати одні з кращих результатів. Велику роль відіграє те, як людина ставиться до своєї справи. У аграріїв Харківської області є висока відповідальність - а, значить, буде і результат», - підкреслив заступник голови ХОДА.