Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві стартував ХІХ Міжнародний рєпінський пленер

У Чугуєві стартував ХІХ Міжнародний рєпінський пленер

В урочистому відкритті взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Розпочався захід з відкриття персональної виставки графіки фінляндського художника Сергія Пієтіля. Також мешканці міста та гості свята змогли взяти участь в історичному флешмобі, була презентована ознайомча виставка творів художників – учасників XIX Міжнародного рєпінського пленеру, відбувся великий святковий концерт.

Анатолій Бабічев привітав гостей свята від імені голови ХОДА Юлії Світличної. Він також зазначив, що протягом мистецького заходу 15 художників з різних куточків України та світу будуть мандрувати Слобожанщиною та писати картини. Ці твори будуть представлені у «Найбільшій мистецькій виставці живопису просто неба», яка, планується, буде занесена до Книги рекордів України.

«Ми зібралися з чудової нагоди – дати старт багатотижневому мистецькому марафону. Приємно відзначити, що рєпінський пленер став одним з 8 переможців конкурсу Міністерства культури України «Малі міста – великі враження». Це результат плідного співробітництва Харківської обласної адміністрації, обласної ради та місцевої громади», - сказав Анатолій Бабічев. 

Також протягом мистецького марафону пройдуть майстер-класи для учнів та студентів закладів освіти, художників-аматорів, а також для людей та дітей з особливими потребами. Заплановані творчі зустрічі з учасниками пленеру, відвідування музеїв та визначних місць м. Чугуєва, унікальні поїздки на етюди до палацо-паркового комплексу «Садиба» смт Шарівці, палацу Шидловських, «Наталівського парку» - пам’ятки садово-паркового мистецтва, до Краєзнавчого музею ім. Т. Сулими в смт Печеніги, розташованих у Харківській області. Також пройдуть фотовиставки «Історія та сучасність», віртуальні 3D-екскурсії по пам’ятках культурної спадщини міста тощо.