Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області ДСНС перевірила всі важливі об’єкти з масовим перебуванням людей

У Харківській області ДСНС перевірила всі важливі об’єкти з масовим перебуванням людей

Про це повідомили під час засідання регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Захід відбувся 12 липня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Про проведену роботу щодо перевірки пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту на об’єктах з масовим перебуванням людей, дошкільних та загальноосвітніх закладів, закладів охорони здоров’я зі стаціонарним лікуванням доповів в.о. заступника начальника ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Сергій Колосовський.

Так, за його даними, співробітниками Головного управління протягом квітня - червня цього року організовано та проведено 2006 перевірок (що складає 100% від загальної кількості) щодо дотримання вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, цивільного захисту на зазначених об’єктах.

«Під час цих перевірок виявлено понад 14 тис. порушень, понад 2 тисяч відповідальних та посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, - повідомив Сергій Колосовський. - Відповідно до вимог статті 68 Кодексу цивільного захисту України спрямовано до Харківського окружного адміністративного суду 23 позови про планове або часткове зупинення роботи об’єктів (4 об’єкти охорони здоров’я, 6 – освіти, 13 торговельних та культурно-видовищних об’єктів)».

Під час засідання також обговорили заходи, які впроваджено задля запобігання виникненню пожеж і надзвичайних ситуацій на об’єктах, що залучені до збирання та зберігання врожаю й заготівлі кормів.

Зокрема, Сергій Колосовський відзначив, що за результатами перевірок керівникам сільгосппідприємств вручили акти та приписи про усунення порушень, 62 посадові особи притягнули до адміністративної відповідальності. Під час перевірок також проводяться додаткові навчання та інструктажі з усіма працівниками сільгосппідприємств, відпрацювання планів пожежогасіння та ліквідації інших надзвичайних ситуацій.