Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА обговорили готовність до зими ЖКГ Балаклійського та Первомайського районів

У ХОДА обговорили готовність до зими ЖКГ Балаклійського та Первомайського районів

12 липня відбулося чергове засідання обласного штабу під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

На початку засідання Євгеній Шахненко підкреслив, що керівник області Юлія Світлична ставить завдання забезпечити підготовку будівель закладів освіти, медицини і соціального захисту до проходження зимового періоду.

Про проведені роботи з підготовки Балаклійського району до опалювального сезону членам штабу доповів голова РДА Степан Масельський. За його інформацією, теплове господарство району проходить підготовку до роботи в осінньо-зимовий період, випробовуються теплові мережі. Об'єкти освіти, охорони здоров'я і культури проводять підготовчі процедури згідно з графіком.

«Також розпочато роботи з переведення 28 будинків селища Донець на індивідуальне опалення. Це дасть можливість розвантажити центральну котельню, в наступному році перевести будинки, що залишилися. Розробляються проекти по двох котельних», - сказав глава Балаклійського району.

Крім того, Степан Масельський повідомив про хід реконструкції та ремонту закладів освіти та дошкільних закладів, обладнання вуличного освітлення, капітальних ремонтів систем водопостачання населених пунктів району. Окремо обговорили питання будівництва системи водопостачання селища Андріївка. Сьогодні селищна рада уклала договір на виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво системи водопостачання.

Про підготовчі заходи, які проходять у Первомайському районі, повідомив голова РДА Володимир Павленко. За його інформацією, активно проходить підготовка об'єктів охорони здоров'я, освіти і культури.

«Усі ці об'єкти завдяки допомозі керівництва ХОДА перевели на альтернативне опалення. Також хочу зазначити, що всі котельні та топкові оснащені резервними джерелами енергопостачання. Ремонт покрівель у школах проходить згідно з графіком, триває облаштування кабінетів інклюзивної освіти», - повідомив Володимир Павленко.

З питань, які потребують підтримки ХОДА, глава району виділив такі: проведення ремонту з укладанням другого шару асфальту на ділянки дороги Мерефа-Лозова-Павлоград, будівництво полігону ТПВ, а також виділення коштів для ремонту даху та утеплення фасаду центральної районної лікарні.

Первомайський міський голова Микола Бакшеєв доповів про підготовку до зими об'єктів ЖКГ райцентру. Зокрема, він повідомив, що до опалювального сезону готові 70% котелень, проводяться випробування теплових мереж.

«Проводяться регламентні роботи з водопостачання: підготовка резервуарів, випробування мереж, але маємо проблеми з колекторами. Дуже дякую за підтримку обласного бюджету - в минулому році почали ремонт центрального збірного колектора. Так, було освоєно 2 млн грн, у цьому - 3,5 млн грн. Для завершення робіт необхідно близько 4,5 млн грн. Ще життєво необхідно для міста реалізувати проект з будівництва очисних споруд», - надав інформацію Микола Бакшеєв.

Також під час засідання обговорили питання розрахунків за послуги тепло-, водопостачання і водовідведення, затвердження економічно обґрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги. Окремо обговорили заходи щодо відновлення місцевих, комунальних і державних доріг у кожному з районів. Про свої плани з ремонту шляхів повідомили керівники Служби автомобільних доріг та ДП «Дороги Харківщини».