Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові майбутні офіцери-медики склали військову присягу

У Харкові майбутні офіцери-медики склали військову присягу

В урочистому заході взяли участь близько 140 випускників кафедри медицини катастроф та військової медицини Харківського національного медичного університету.

Напередодні студенти ХНМУ, Харківського національного  університету імені Василя Каразіна та Національної фармацевтичної академії успішно завершили 4,5-річний курс спеціальної підготовки за декількома напрямками.

«На початку травня цього року наші вихованці вдосконалили практичні знання на військово-навчальних зборах, що проходили на базі Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ». Пізніше вони склали випускні іспити і тим самим довели свою готовність у майбутньому називатися офіцером медичної служби запасу», – зауважив начальник кафедри медицини катастроф та військової медицини ХНМУ полковник медичної служби Сергій Демяник.

Випускників військової кафедри зі значною подією привітав  перший проректор з науково-педагогічної роботи ХНМУ Валерій Капустник.

«Сьогодні справжнє свято для 3-х харківських вишів, де навчаються хлопці та дівчата, які вирішили опанувати професію офіцера-медика. Патріотизм і гордість за Україну, які вони просто випромінюють, передається іншим студентам. Від імені викладачів і старших наставників бажаю новоспеченим захисникам України сміливо рухатись далі шляхом професіоналізму і не відволікатися на труднощі», - сказав Валерій Капустник.

Забезпечували урочисту мить складання військової присяги курсанти Військового інституту танкових військ НТУ «ХПІ» та духовий оркестр Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Довідка. На даний час у Харківському національному медичному університеті проводиться робота щодо відбору студентів для навчання на першому курсі кафедри медицини катастроф та військової медицини, що розпочнеться з 1 вересня 2018 року. Планується, що близько 120 хлопців та дівчат стануть на шлях здобуття професії військового медика.