Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайла Черняка просили сприяти вирішенню питань зі сфер охорони здоров'я та соцзахисту

Михайла Черняка просили сприяти вирішенню питань зі сфер охорони здоров'я та соцзахисту

23 травня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

За допомогою до Михайла Черняка звернулися понад двадцяти жителів Харківської області.

Більшість звернень стосувалися прохань компенсувати кошти, які були витрачені на лікування. З цим зверталися жителі Харкова, Харківського, Зміївського та Дергачівського районів.

Михайло Черняк розповів про порядок розгляду таких звернень під час засідань комісії з надання одноразової матеріальної допомоги.

Також заявники зверталися за допомогою в проведенні медичного обстеження і лікування. Так, житель Харкова просив допомоги в ендопротезуванні. Харків'янин подякував Михайлу Черняка за сприяння проведенню операції із заміни тазостегнового суглоба в Харківській обласній клінічній лікарні. За словами чоловіка, тепер йому потрібно ще одне оперативне втручання. Заступник голови ХОДА пообіцяв допомогти в організації лікування та ендопротезування.

Ще один харків'янин запитав Михайла Черняка про можливість пройти лікування в Обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення.

Крім того, до Михайла Черняка зверталися зі скаргами про неналежне, на думку заявника, лікування пацієнта одного з медичних закладів області. За запевненням в.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галини Сіроштан, щодо цього інциденту вже проводиться розгляд - працює спеціальна комісія.

Також питання у жителів області виникли в зв'язку зі змінами переліку лікарських препаратів, які пацієнти одержують за державною програмою «Доступні ліки». Щоб забезпечити доступ громадян до необхідних препаратів, Михайло Черняк запропонував кілька варіантів вирішення проблеми, в тому числі й офіційне звернення ХОДА до Міністерства охорони здоров'я України.

Мама дитини з діагнозом ДЦП розповіла про дієві системи реабілітації, в яких вони беруть участь. Зі слів заявниці, для проходження реабілітації сім'ї необхідні кошти. Михайло Черняк пообіцяв розібратися в ситуації і постаратися допомогти молодій сім'ї.

Особа з інвалідністю першої групи, ветеран війни з Харківського району розповів про свою проблему. За його словами, вже понад 10 років він не може скористатися правом на санаторно-курортне оздоровлення, бо органи соціального захисту не передбачають виділення ще однієї путівки для супровідної особи. Михайло Черняк поставив вирішення питання перед керівництвом Департаменту соціального захисту населення ХОДА. Перший заступник департаменту Тетяна Бабенко розповіла заявнику про порядок формування путівок і пообіцяла замовити путівку для супровідної особи.

На прийомі громадян також порушувались питання надання соціальних пільг - оформлення субсидії.

Крім того, на прийом прийшов лікар-психотерапевт центру східної медицини. Він запропонував свою допомогу в реабілітації воїнів ООС. Про створення реабілітаційного центру будуть говорити з громадськими організаціями ветеранів АТО (ООС).

Порушені в ході прийому питання Михайло Черняк взяв під особистий контроль.