Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області пройдуть «XXII Слобожанські читання»

В області пройдуть «XXII Слобожанські читання»

Міжнародна наукова конференція буде присвячена 170-річчю з дня народження Олександри Єфименко (1848-1918) – українського історика, етнографа.

Відкриття конференції відбудеться 16 квітня о 10:00 у виставковій залі Харківського художнього музею (вул. Жон Мироносиць, 9).

У заході, що пройде в рамках Міжнародного дня пам’яток і визначних місць і Дня пам’яток історії та культури, візьмуть участь краєзнавці, представники різних наукових та громадських організацій, вчені Харкова.

Фундаторами конференції є Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини за підтримки Управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації.

З 2011 року конференція проходить, у тому числі, в режимі online.

«Цей захід сприятиме плідному співробітництву між представниками гуманітарної інтелігенції, державними установами та громадськістю у пам’яткоохоронній роботі задля збереження та розвитку культури Слобожанського краю», - зазначають організатори.

Тематика наукових робіт цьогорічної конференції досить різноманітна – від загальних питань розвитку культури краю до аналізу конкретних об’єктів культурної спадщини та пам’яток.

Достатньо широкою є географія доповідачів. Крім краєзнавців, студентів і вчених вищих навчальних закладів Харкова і області, в конференції беруть участь представники Київської, Сумської, Полтавської, Донецької, Черкаської областей, Республіки Білорусь (Гомель), Латвії (Рига), Німеччина (Кобленц) тощо.

За результатами роботи конференції видаються наукові збірки, на сьогодні видано такі: «Культурна спадщина Слобожанщини». Число 1-36 (2003-2017 рр.) «Некрополь Слобожанщини» (2012 рік).

Програма Міжнародної наукової конференції «XXII Слобожанські читання»