Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом екологічного двомісячника в регіоні ліквідують близько 2 тисяч сміттєзвалищ

Протягом екологічного двомісячника в регіоні ліквідують близько 2 тисяч сміттєзвалищ

6 квітня відбувся обласний селектор, де обговорили заходи, які будуть проведені в області під час Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Директор Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Андрій Тимчук відзначив, що питання упорядкування територій, ліквідації несанкціонованих звалищ сміття є одним з найактуальніших на сьогодні. Він нагадав, що з 21 березня в області розпочато проведення щорічної Всеукраїнської акції з упорядкування «За чисте довкілля». Акція триватиме до 30 травня.

За даними департаменту, до участі в акції планують залучити понад 460 тис. осіб. Заплановано очистити близько 23 млн кв. м прибудинкових територій, привести до ладу понад 36 млн кв. м парків та скверів, упорядкувати більш ніж 2 тис. кладовищ та ліквідувати близько 2 тисяч несанкціонованих сміттєзвалищ.

«За час проведення акції до місць видалення відходів буде вивезено понад 88 тис. куб. м сміття. У селищах та парках висадять близько 60 тис. дерев. Планується привести в належний санітарно-екологічний стан всі братські могили, меморіальні комплекси та місця почесних поховань», - зазначив заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів ХОДА Ігор Капусник.

Директор Департаменту житлово-комунального господарства та інфраструктури ХОДА Сергій Магдисюк розповів про заплановані заходи щодо саночищення, ремонту малих архітектурних форм на дитячих і спортивних майданчиках, а також роботу з упорядкування територій кладовищ, парків, меморіальних комплексів та інші ремонтно-відновлювальні роботи на прибудинкових територіях.

Також було зазначено, що День упорядкування на Харківщині цього року відбудеться 21 квітня. У районах області проведуть масові заходи, до яких запропонують долучитися всім охочим місцевим жителям, співробітникам підприємств, організацій та установ усіх форм власності й активістам громадських організацій.

У своєму виступі начальник Державної екологічної інспекції в Харківській області Артем Георгіян відзначив, що протягом січня-березня Держінспекцією у сфері поводження з відходами було проведено 76 перевірок. До адміністративної відповідальності притягли 175 осіб на загальну суму 34 тис. 850 грн.

«Керівникам районних адміністрацій нагадаю, що, згідно з дорученням голови ХОДА Юлії Світличної, вам необхідно здійснювати моніторинг внесення громадянами до електронного сервісу Ecomapa.gov.ua даних щодо виявлення несанкціонованих звалищ сміття, забезпечувати їх ліквідацію, вживати заходи щодо притягнення винних осіб до відповідальності», - сказав Артем Георгіян.

Також під час наради обговорили питання стану отримання суб’єктами господарювання Харківської області дозвільно-погоджувальної документації у сфері екології та природних ресурсів.