Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові демонструють енергоефективну техніку і будматеріали

У Харкові демонструють енергоефективну техніку і будматеріали

29 березня в Палаці спорту відбулась церемонія відкриття форуму-виставки передових енергоефективних технологій та будівництва KharkivBUILD&ENERGY.

Під час заходу представники малого та середнього бізнесу можуть ознайомитися з успішними прикладами реалізації проектів у сфері енергоефективності та зеленої енергетики. Форум-виставка буде проходити до 1 квітня. Також тут відбудуться покази техніки, обладнання, матеріалів і технологій, тематичні семінари, презентації та майстер-класи, бізнес- зустрічі.

Відкриваючи форум-виставку, учасників від імені глави області Юлії Світличної привітав її заступник Євгеній Шахненко. Він зазначив, що Харківська область вже не перший рік є лідером у сфері будівництва та впровадження енергоефективних технологій.

«Невипадково організатори проводять цей захід у Харкові. Минулого року в експлуатацію було здано 480 тис. кв. м житла. Тільки в першому кварталі 2018 року цей показник становив 90 тис. кв. м. Наші флагмани - передові будівельні компанії ПрАТ «Трест «Житлобуд-1», ТДВ «Житлобуд-2», ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс», ПрАТ «ІБК «Авантаж» та інші торік виконали обсяг робіт на більш ніж 10 млрд грн, що становить 123% від рівня 2016 року. Це гідний показник для області, і ми йдемо вперед», - звернувся до присутніх Євгеній Шахненко.

Також він підкреслив, що для області питання впровадження енергоефективних технологій є пріоритетом.

«У нас сьогодні близько 28% всієї бюджетної сфери переведено на альтернативні джерела енергії, і ми цю роботу продовжуємо. Сьогодні маємо показник оснащення лічильниками в багатоквартирних будинках - 95%, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Наше основне завдання - і надалі мотивувати людей проводити енергоефективні заходи в своїх будинках за рахунок різних інструментів. Одним з ефективних інструментів є впровадження програми «теплих кредитів».

Євгеній Шахненко зазначив, що енергомодернізація житла є єдиним правильним шляхом економії на оплаті комунальних послуг.

Довідка. KharkivBUILD&ENERGY - це масштабний захід, який об'єднує ключові події в сфері будівництва та енергоефективних технологій Харківського регіону - спеціалізовану виставку KharkivBUILD&ENERGY, форум і архітектурний конкурс. Форум дасть можливість учасникам провести ділові переговори, налагодити перспективні партнерські відносини, укласти нові контракти, а також отримати відповіді на актуальні питання.

Організатори форуму-виставки - Харківська торгово-промислова палата, Центр підтримки бізнесу м. Харкова, за підтримки ЄБРР.