Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У регіоні прогнозують збільшення висоти снігового покриву до 30 см

У регіоні прогнозують збільшення висоти снігового покриву до 30 см

16 березня заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко взяв участь у позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що пройшло під головуванням Віце-прем’єр-міністра-Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка.

Як повідомив під час наради Євгеній Шахненко, згідно доручення голови ХОДА Юлії Світличної, обласним оперативним штабом перевірено готовність усіх служб, підприємств та організацій до очікуваного погіршення погодних умов на території  Харківської області.

«Обласний штаб, районні та міські штаби будуть працювати в цілодобовому режимі для координації дій при погіршенні погодних умов, - зазначив Євгеній Шахненко. – Також потрібно відпрацювати питання щодо залучення при необхідності з сусідніх областей додаткової техніки для розчищення доріг. Особливо це питання може бути актуальним 19 березня. Оскільки  у західній частині області, включаючи місто Харків та центральні райони  регіону, спостерігатиметься сильний сніг, можливе збільшення висоти снігового покриву  до 30 сантиметрів».

Євгеній Шахненко дав доручення координувати ситуацію з пасажирськими перевезеннями в області, зокрема рух  шкільних автобусів.  

Він також  зазначив, що у неділю, 18 березня, відбудеться засідання обласного оперативного штабу за участю представників усіх служб регіону.

За словами фахівців, до роботи на дорогах області готові 724 одиниці спеціалізованої техніки та ще 452 одиниці будуть залучені у разі необхідності. Достатньо і запасів піщано-сольової суміші, а також паливно-мастильних матеріалів. У підрозділах газопостачання, теплопостачання та водопостачання сформовано 347 аварійних бригад, підготовлено 474 одиниці основної та 47 одиниць допоміжної техніки. Ліквідовувати можливі наслідки негоди готові і в АК «Харківобленерго». В цілому по області, готові до роботи 206 ремонтних бригад, 468 одиниць техніки. В аварійному запасі  - 21 км кабельно-дротової продукції, 285 опори та 21 одиниця силових трансформаторів. В області готові 375 стаціонарних пунктів обігріву, а також 12 пересувних пунктів.

Нагадаємо, за повідомленнями Харківського гідрометцентру і Гідрометцентру України, в суботу, 17 березня, у неділю, 18 березня, та понеділок, 19 березня, на території нашої області очікуються сильні снігопади з переходом у мокрий сніг та дощ. Дуже серйозно буде змінюватися амплітуда температур: у суботу вони будуть позитивними, в неділю - вже мороз. Також очікується посилення вітру до 20 м/с. Усе це може спровокувати перемети на дорогах, ожеледь, обриви ліній електропередач.