Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Розроблено програму запобігання корупції в апараті та структурних підрозділах ХОДА

Розроблено програму запобігання корупції в апараті та структурних підрозділах ХОДА

Це питання було розглянуто під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації та представників прокуратури Харківської області, яке пройшло під керівництвом голови ХОДА Юлії Світличної.

«Головною метою Антикорупційної програми є впровадження комплексної системи заходів щодо запобігання та протидії корупції в апараті та структурних підрозділах ХОДА. Крім того, впровадження програми повинно мінімізувати ризики втягнення посадових осіб - незалежно від займаної посади - в корупційну діяльність, сформувати у державних службовців цілісне та єдине усвідомлення  неприйняття корупції в будь-яких її проявах», - відзначив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

Він повідомив, що програма була затверджена відповідним розпорядженням голови ХОДА та направлена на погодження до Національного агентства з питань запобігання корупції.

«Протидія корупції – це перш за все організація діяльності, стиль роботи. У цілому, антикорупційні заходи, які вживаються облдержадміністрацією, іншими органами виконавчої влади, правоохоронними органами дають свої результати, - сказав радник ректора ХНУВС академік Національної академії правових наук України Олександр Бандурка. - Так, скоротилася кількість повторних скарг на діяльність органів влади і кількість звернень до органів центральної влади. Сьогодні переважна більшість звернень -  до місцевих органів влади. На 13,4% зменшилася кількість злочинів у сфері службової  діяльності,  на 55,8 % - у сфері господарської діяльності, на  20%  - кількість зловживань при наданні публічних послуг, на 22% - скоротилася кількість привласнень майна або володіння ним шляхом зловживання службових осіб.  Це говорить що результат зусиль, які приймаються в області  є позитивним. І в той же час корупційні діяння мають місце. Тому програма, яка пропонується, є актуальною і своєчасною. Вона відповідає вимогам Президента та Уряду».

Більше фото