Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марка Беккера просили сприяти вирішенню земельних та транспортних питань

Марка Беккера просили сприяти вирішенню земельних та транспортних питань

7 березня перший заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Більшість жителів Харківської області зверталися за допомогою у вирішенні земельних та правових питань. Так, пенсіонерки з Харківського району просили допомоги в оформленні земельної ділянки на території Вільхівської сільської ради, за межами населеного пункту.

Про порядок затвердження проектів землеустрою ділянок для ведення особистого селянського господарства, а також про необхідність усунення зауважень технічного характеру заявникам розповів начальник юридичного управління ГУ Держгеокадастру в Харківській області Валерій Даугуль.

На прийом до Марка Беккера із земельними питаннями звернувся фермер з Лозівського району. Зокрема, глава сільськогосподарського підприємства цікавився оформленням земельної ділянки для ведення ОСГ.

Крім того, про допомогу в приватизації земельної ділянки, розташованої на території одного з садових товариств Кулиничівської сільської ради Харківського району, просив житель міста Харків. Валерій Даугуль підтвердив, що документ знаходиться на стадії затвердження в ГУ Держгеокадастру в Харківській області.

Також у ході прийому жителі села Вільхівка просили Марка Беккера сприяти вирішенню транспортного питання. Пільговик розповіла про порушення, які, на її думку, роблять водії маршруту. З її слів, перевізник відмовляється обслуговувати пільговий контингент громадян, а у виділений для пільговиків день не виводить на лінію транспорт.

Марк Беккер дав доручення директору Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Андрію Колосу розібратися в ситуації.

«Згідно з бюджетним кодексом сьогодні пільги повинні проплачувати місцеві органи самоврядування або районні держадміністрації. Харківським районом були виділені кошти для пільгового перевезення. Тому, якщо на маршруті будуть порушуватися правила перевезення, перевізник буде відповідати за законом», - зазначив Марк Беккер.

Вирішення всіх питань, озвучених у ході прийому, Марк Беккер взяв під особистий контроль.