Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області готують генплани населених пунктів, де будуватимуть сільські амбулаторії

В області готують генплани населених пунктів, де будуватимуть сільські амбулаторії

Плани щодо розвитку сільської медицини на 2018 рік обговорили під час селекторної наради, яка пройшла 23 лютого під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка.

За даними, які навів у ході наради заступник голови ХОДА, Харківській області у державному бюджеті передбачено 159,5 млн грн на реалізацію проектів будівництва амбулаторій загальної практики – сімейної медицини в селі. Сума передбачає також й придбання медичного обладнання, устаткування, інструментарію, автомобілів.

«Всього з бюджетів різних рівнів у цьому році на розвиток сільської медицини області буде спрямовано близько 240 млн грн», - повідомив Євгеній Шахненко.

Він наголосив, що ці кошти потрібно використати якісно та ефективно.

«Ми робитимемо все для того, щоб після відповідних затверджень у Міністерстві охорони здоров’я та роботи Департаменту містобудування та архітектури щодо затвердження детальних планів, вже з квітня до реалізації своєї частини роботи взялися фахівці Департаменту капітального будівництва», - зазначив заступник голови ХОДА.

Наразі Департамент містобудування та архітектури ХОДА займається затвердженням детального плану територій по 45 населених пунктах для будівництва сучасних медичних амбулаторій.

За інформацією в.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галини Сіроштан, остаточний перелік з 50 амбулаторій, які побудують в області, вже визначено.

Довідка. 22 лютого відбулося чергове засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування та архітектури ХОДА. На засіданні розглянули проекти детальних планів територій для розміщення 9 амбулаторій загальної практики - сімейної медицини в Близнюківському, Коломацькому, Нововодолазькому, Валківському, Зміївському, Печенізькому та Сахновщинському районах.