Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бразилія зацікавлена у навчанні студентів у харківських вишах

Бразилія зацікавлена у навчанні студентів у харківських вишах

Можливості співпраці у галузі освіти і науки обговорили в Харкові 23 лютого під час круглого столу за участю заступника голови ХОДА Анатолія Бабічева та Посла Бразилії в Україні Освальдо Біато.

Відкриваючи захід, Анатолій Бабічев привітав його учасників від імені голови ХОДА Юлії Світличної та побажав їм плідної роботи.

«Відомо, що Харківщина є центром освіти та науки в Україні. Потенціал наших вишів дозволяє надавати конкурентний рівень освітніх послуг не тільки українцям, а й громадянам багатьох країн світу. І саме на Харківщині навчається найбільша кількість іноземних студентів в Україні, - зазначив Анатолій Бабічев. - Ми будемо раді розширенню географії наших абітурієнтів. Обласна адміністрація готова сприяти та надавати можливу організаційну підтримку розвитку співробітництва між нашими вишами та Федеративною Республікою Бразилія».

Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні Освальдо Біато, у свою чергу, зазначив, що співпраця в галузі освіти, дійсно, є дуже актуальною для бразильської сторони.

«У Бразилії є тенденція до збільшення кількості студентів у вищих навчальних закладах, і вони просто не мають можливості приймати усіх охочих. Якщо 20 років тому в нас було 1 млн студентів, зараз - 12-14 млн, - зазначив Освальдо Біато. – Нам відомо, що у Харкові є міцна наукова та освітня база. Найбільший інтерес ми маємо до вишів інженерно-технічної спрямованості. Також вивчімо можливість навчання за напрямками хімії, біології, медицини», - розповів Освальдо Біато.