Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

21 та 22 лютого в Харківській області - посол ЄС Хюґ Мінґареллі

21 та 22 лютого в Харківській області - посол ЄС Хюґ Мінґареллі

Голова ХОДА Юлія Світлична зустрінеться з головою Представництва ЄС в Україні, вони візьмуть участь у низці спільних заходів.

Мета зустрічі Хюґа Мінґареллі з керівництвом Харківської області - обговорити прогрес у здійсненні реформ, пріоритети у допомозі ЄС на поточний рік і нові можливості для участі Харківщини в програмах Євросоюзу, питання розвитку бізнесу.

Також Хюґ Мінґареллі проведе зустрічі з представниками харківського громадянського суспільства та місцевими експертами Team Europe. Він обговорить підтримку, яку ЄС надає бізнесу, з керівництвом низки харківських бізнесових асоціацій. Окрім того, посол здійснить візит до першого національного виробника LED-ламп – компанії, яка отримала підтримку ЄС, що допоможе їй розпочати експорт на ринок Євросоюзу.

Протягом першого дня візиту Мінґареллі візьме участь у круглому столі з головами об’єднаних територіальних громад Харківської області. Він обговорить досягнення та виклики реформ з децентралізації. Євросоюз виділив 90 млн євро на підтримку місцевого самоврядування та надання громадянам високоякісних послуг.

22 лютого у Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця голова Представництва ЄС виступить із промовою «Як запустити українську економіку». Також він зустрінеться з ректором університету, професором Володимиром Пономаренком і його командою. Окрім того, Мінґареллі візьме участь у круглому столі «Молодіжні ініціативи ЄС та стартапи: розвиваючи українську економіку».

Можливості для ЗМІ:

21 лютого:

10:45 - брифінг голови ХОДА Юлії Світличної та голови Представництва ЄС в Україні Хюґа Мінґареллі (вул. Сумська, 64, розширювач на 2-му поверсі);

14:30 - зустріч з 12-ма головами об’єднаних територіальних громад Харківщини (Харківський центр розвитку місцевого самоврядування, Банний провулок, 1);

16:30 - візит до компанії LEDLIFE LTD – першого українського виробника світлодіодних ламп (Дергачі, вул. Залізнична, 31д, акредитація - за телефоном (096) 859-62-82 або e-mail: v.kurilko@ledlife.com.ua).

22 лютого:

11:00 - круглий стіл у Харківському національному економічному університеті ім. Семена Кузнеця на тему «Молодіжні ініціативи ЄС та стартапи: розвиваючи українську економіку» і промова «Як запустити українську економіку» (проспект Науки, 9а).

За додатковою інформацією можна звертатися до Юргіса Вілчінскаса, керівника відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні за телефоном: (067) 224-46-05.