Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХОДА розглянули показники розрахунків споживачів за комунальні послуги в 2017 році

У ХОДА розглянули показники розрахунків споживачів за комунальні послуги в 2017 році

Це питання стало головним на селекторній нараді, що пройшла під головуванням Євгенія Шахненка 26 січня.

У ході наради заступник голови ХОДА дав доручення керівникам департаментів облдержадміністрації, головам РДА, міським головам міст обласного значення розібратися у кожній ситуації з виникненням заборгованості з оплати за послуги ЖКГ, електроенергію ті інші енергоносії та надати інформацію стосовно перспективи розрахунків.

«Це одне з пріоритетних питань, яке ставить перед нами голова ХОДА Юлія Світлична. Це питання енергонезалежності нашої держави. Тому прошу всіх вникнути у ситуацію щодо заборгованості комунальних підприємств, соціальних установ і населення та вирішити це питання», - акцентував Євгеній Шахненко.

Як зазначила заступник начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Наталія Ачкасова, за спожиту в 2017 році електричну енергію область розрахувалась з ДП «Енергоринок» на 101%, при цьому заборгованість було скорочено на 86,3 млн грн. Разом з цим, споживачі області розрахувались з АК «Харківобленерго» лише на 94,4%.

«Що стосується рівня розрахунків за газ, що був спожитий у 2017 році, з НАК «Нафтогаз України», він складає 73,4% проти 77,4 (без урахування розрахунків промислових підприємств)», - повідомила Наталія Ачкасова.

За інформацією директора Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, споживачі області розрахувалися за надані у 2017 році послуги теплопостачання на рівні 95,9%, міста Харків – на 94,4% (у 2016-му році рівень розрахунків за аналогічний період становив 79,4%).

«Рівень розрахунків установ, які фінансуються з державного бюджету, з оплати наданих у 2017 році послуг теплопостачання становить 104,6% (у 2016-му – 79,2%). Заборгованість бюджетних установ, які фінансуються з державного бюджету, за надані у 2017 році послуги теплопостачання в цілому по області відсутня, але залишається непогашеною в окремих районах», - зазначив Сергій Магдисюк.

Рівень розрахунків установ, які фінансуються з місцевих бюджетів, становить 107,7% (у 2016 році – 93,3%).

За послуги водопостачання і водовідведення населення розрахувалося на 93,5%, установи, що фінансуються з державного бюджету, - на 101%, установи, що фінансуються з місцевого бюджету, - на 100,4%.