Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуєві та Шарівці впровадять проекти, що пов’язані з культурною спадщиною

У Чугуєві та Шарівці впровадять проекти, що пов’язані з культурною спадщиною

Міністерство культури України підбило підсумки проекту «Малі міста – великі враження».

«2018 рік у Європейському Союзі оголошено Роком культурної спадщини. Україна не залишилася осторонь від процесів. У 2017 році було ініційовано проект «Малі міста – великі враження», що сприятиме подальшому культурно-економічному розвитку територій, - повідомляють на урядовому порталі. - Міністерство культури України, зокрема - Український центр культурних досліджень, визначені головними координаторами проекту, який підтримав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман».

У рамках проекту шляхом проведення відкритого конкурсу експертною радою Міністерства культури України відібрано 8 зі 158 проектів для впровадження пілотних культурних стартапів, що пов’язані з культурною спадщиною. Так, серед інших, до ТОП-8 увійшли місто Чугуїв (проект «Рєпінський пленер») та село Шарівка Харківської області (проект «Культурний хакатон»).

«Конкурс продемонстрував велике бажання керівництва малих міст та ОТГ розвивати економіку територій за допомогою культурних інновацій, - говорить Володимир Гройсман. - Ми повинні забезпечити методичний супровід та підтримку в реалізації проектів, які мають стати яскравим прикладом розвитку культурної економіки територій та презентувати всьому світу нашу культуру, залучаючи туристів відвідати країну та яскраві події».