Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євгенія Шахненка просили сприяти проведенню ремонту аварійного житлового фонду

Євгенія Шахненка просили сприяти проведенню ремонту аварійного житлового фонду

19 січня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі Харківської області просили заступника голови ХОДА сприяти вирішенню питань зі сфер будівництва та житлово-комунального господарства.

Так, до Євгенія Шахненка звернулася жителька села Лук'янці Харківського району. Пенсіонерка розповіла про аварійний стан 4-поверхового житлового будинку, в якому вона проживає. За її словами, будинок не опалюється, через що руйнуються стіни.

«У будинку тече дах, у мене в квартирі стіни стали вологими - з'явився грибок. Жити в таких умовах неможливо. Місцева влада вирішити проблему не може, будь ласка, допоможіть нам з ремонтом або відселенням. У такому стані ще кілька житлових багатоповерхівок», - розповіла про ситуацію заявниця.

Євгеній Шахненко доручив директорові Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури Сергію Магдисюку і керівництву Харківського району терміново створити комплексну комісію і вивчити питання.

«Буде організована комісія, яка детально вивчить стан житлового фонду села і по кожному будинку прийме відповідне рішення. Керівництво ХОДА та особисто глава адміністрації Юлія Світлична приділяє особливу увагу сфері ЖКГ, ми не залишимо людей у такій ситуації», - звернувся до заявниці Євгеній Шахненко.

Також до заступника голови звернулася ініціативна група жителів Новобаварського району Харкова. Мешканці гуртожитку повідомили, що, оскільки будинок недавно реконструювали, їх ОСББ має проблеми з реєстрацією, також виникли питання його введення в експлуатацію.

«Доручаю керівнику Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури області створити комісію для вирішення питань введення житла в експлуатацію після реконструкції, Департаменту містобудування та архітектури слід розібратися в ситуації з реєстрацією ОСББ», - Євгеній Шахненко дав доручення керівникам структурних підрозділів.

Також на особистому прийомі громадян до Євгенія Шахненка зверталися з питаннями про незаконне, на думку заявника, будівництво і незгоду з діями комунальних служб Харкова.

Всі питання, озвучені в ході особистого прийому, заступник голови ХОДА пообіцяв вивчити і надати громадянам всю можливу допомогу в рамках повноважень обласної адміністрації та відповідно до законодавства України.