Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині видано 298 наказів про передачу земельних ділянок у власність учасникам АТО

На Харківщині видано 298 наказів про передачу земельних ділянок у власність учасникам АТО

29 грудня перший заступник голови ХОДА Марк Беккер від імені Юлії Світличної привітав воїнів Збройних сил України зі святами та вручив їм накази на землю.

«Закінчується 2017 рік, який підтвердив, що Харківська область повністю виконує всі ініціативи Президента України, уряду. Це стосується напрямків децентралізації, дерегуляції, пенсійної реформи та реформи в освіті. Але головне - це виконання тих завдань, які перед нами поставив Президент щодо надання учасникам АТО земельних ділянок. Сьогодні ми видали майже 300 наказів, щоб люди, які служили, захищали нашу країну, отримали ділянки у власність», - сказав Марк Беккер.

Учасники бойових дій на сході України отримали 32 земельні ділянки на території Люботинської міської ради, 60 ділянок - на території Рубіжанської селищної ради та 206 ділянок - на території Старосалтівської селищної ради. Усі земельні ділянки, площею по 0,1 га та 0,12 га кожна, розташовані в мальовничих місцях, придатних не лише для ведення садівництва, а й для відпочинку.

На урочистий захід учасники АТО запросили начальника Головного управління Держгеокадастру в Харківській області Євгена Оберемка. Він відзначив, що завдяки тісній співпраці з Харківською обласною державною адміністрацією та особистій підтримці Юлії Світличної наша область досягла значних результатів у наданні земельних ділянок учасникам АТО.

«Напередодні свят хочеться особливо подякувати нашим захисникам за мирне небо, за можливість зустріти Новий рік вдома з родиною, а також спокійно жити та працювати. Виділення землі воїнам АТО є прямим обов’язком Головного управління. Нехай ці накази піднімуть вам настрій і стануть натхненням до втілення нових планів у наступному - 2018 році», - сказав Євген Оберемок.

Довідка. Станом на 29 грудня до Головного управління Держгеокадастру в Харківській області надійшло 9179 заяв від учасників АТО на оформлення земельних ділянок, надано 7484 дозволи на розробку документації із землеустрою на загальну площу понад 9200 га. Прийнято Головним управлінням 6141 наказ про затвердження документації із землеустрою та передачу у власність 6142 земельних ділянок загальною площею 7400 га, з них: 2370 земельних ділянок - для ведення садівництва площею 277 га; 3772 земельні ділянки - для ведення ОСГ площею 7127 га.