Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська обласна бібліотека для дітей – переможець всеукраїнського конкурсу

Харківська обласна бібліотека для дітей – переможець всеукраїнського конкурсу

19 грудня в Києві відбулось урочисте підбиття підсумків та нагородження переможців Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей.

Харківську обласну бібліотеку для дітей було визнано найкращою обласною дитячою бібліотекою року. Гран-прі – найвищу нагороду цього конкурсу – бібліотека здобула за систематичну роботу з тимчасово переміщеними особами, виховання патріотизму, формування високого рівня світогляду й підтримку обдарованих дітей.

Складовими цільового комплексного проекту «Десять кроків назустріч миру», представленого бібліотекою на конкурс, є:

- щорічна організація і проведення обласного патріотичного форуму для дітей, міжрегіональних конкурсів дитячої листівки – «Бібліотека. Книга. Родина» та «Дім. Родина. Батьківщина» (за участю дітей Харківської, Донецької, Луганської і Львівської областей);

- благодійна акція «Татова книга» (збирання книжок для дітей бійців АТО та поповнення мобільної бібліотеки для бійців, що перебувають на волонтерському пункті «Південний пост»);

- організація в бібліотеці майстер-класів «Оберіг для бійця»;

- співпраця з родинами переселенців (реалізація міні-проекту «Книга для особливої дитини» у модульному містечку для тимчасово переміщених осіб).

«Протягом наступного року проект буде продовжено. Очікується приєднання до його реалізації представників органів місцевого самоврядування, провідних харківських видавництв, громадських і волонтерських організацій», - повідомили в Харківській обласній бібліотеці для дітей.

Крім того, у Національній бібліотеці для дітей вітали переможців Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Творчі канікули», у якому протягом літніх канікул змагалося майже три тисячі дітей.

Владислава Реуцька, яка мешкає у селищі Краснопавлівка Лозівського району, здобула перемогу в номінації «Далі буде? Ні, далі – вже є!» серед читачів-учнів 14-18 років.