Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підбито підсумки роботи штабу мобільного реагування на порушення прав землевласників у 2017-му

Підбито підсумки роботи штабу мобільного реагування на порушення прав землевласників у 2017-му

Засідання штабу відбулося 22 грудня під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

Підбиваючи підсумки роботи в нинішньому році, учасники штабу відзначили, що з моменту початку його роботи на «гарячу лінію» надійшло 65 звернень, письмових заяв було подано 16 (з них 3 залишаються в роботі). Факти рейдерства не підтвердилися.

Марк Беккер заслухав звіти фахівців ГУ Держгеокадастру в Харківській області за новими зверненнями, що надійшли. Так, до штабу зверталися жителі і представники сільгосппідприємств Красноградського, Харківського та Краснокутського районів з питаннями щодо розробки технічної документації та приватизації земельних ділянок. Перший заступник голови ХОДА звернув увагу членів штабу на необхідності підготовки якісних відповідей на звернення та вирішення питань по суті.

За даними Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, на «гарячу лінію» за останні два дні надійшло 7 звернень голів фермерських господарств з Харківського району щодо затягування, на їхню думку, процесу оформлення кадастрового номера на земельну ділянку. Марк Беккер дав доручення керівництву Держгеокадастру в Харківській області вивчити це питання.

Нагадаємо, перший заступник голови ХОДА запропонував проводити засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників у районах області.

Штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою його діяльності є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо протиправного захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу увійшли представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.