Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2018 році палацово-парковий комплекс у Шарівці підготують до реставрації

У 2018 році палацово-парковий комплекс у Шарівці підготують до реставрації

Кошти на розробку необхідної документації та першочергові ремонтні роботи за ініціативи ХОДА планують виділити з обласного бюджету.

Відповідне питання винесено на розгляд найближчої сесії обласної ради (7 грудня). За інформацією директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА, головного архітектора області Михайла Рабіновича, йдеться про проведення першочергових протиаварійних заходів та розробку історико-архітектурного опорного плану селища Шарівка.

«Перш ніж реконструювати цей пам'ятник національного значення, необхідно привести у відповідність до законодавства документацію. Йдеться про утвердження історико-опорного плану Шарівки і підготовку облікової документації на об'єкти, які входять у комплекс», - пояснив директор Департаменту містобудування та архітектури.

Він також зазначив, що для вирішення цього питання акумулюють кошти з трьох джерел: двох обласних програм та спецзасоби департаменту. Всього планується виділити 3,2 млн грн.

Частину цієї суми спрямують на проведення першочергових робіт - ремонт покрівлі та комунікацій.

«Також у цій документації будуть позначені будівельні етапи реконструкції: визначимо, скільки всього на неї потрібно коштів, після чого можна буде братися до пошуку інших джерел фінансування та інвесторів. Очевидно, що вартість реконструкції буде значною», - зазначив Михайло Рабінович.

Він повідомив, що необхідну документацію планують підготувати вже в I кварталі 2018 року - щоб з початком будівельного сезону взятися до реставрації об'єктів палацово-паркового комплексу.