Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників будуть виїзними

Засідання штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників будуть виїзними

З такою пропозицією до членів штабу звернувся його керівник - перший заступник голови ХОДА Марк Беккер 30 листопада.

В ході чергового засідання оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів підвели підсумки роботи за минулий тиждень і розглянули інформацію по новим надійшли зверненнями.

Також Марк Беккер запропонував визначити порядок проведення виїзних засідань оперативного штабу в районах області. На його думку, це необхідно для підвищення ефективності роботи, а також для донесення до населення інформації про роботу штабу.

«Необхідно визначити райони, з яких надходить найбільша кількість звернень, щоб відвідати їх. Також слід подивитися, які райони не звертаються до нас за допомогою. Упевнений, земельні питання актуальні всюди, можливо, жителі просто не знають, куди з ними звертатися», - сказав Марк Беккер.

Члени штабу підтримали пропозицію. Було вирішено, що починаючи з грудня, одне засідання штабу в місяць буде виїзним.

За інформацією в.о. начальника Головного територіального управління юстиції в Харківській області Тетяни Єгорової, в роботі виїзного штабу братимуть участь фахівці мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги.

За останніми даними, за час роботи штабу на його «гарячу лінію» звернулося 50 осіб.

Нагадаємо, штаб був створений розпорядженням голови ХОДА Юлії Світличної. Головною метою діяльності штабу є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень земель і зібраного врожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії щодо протиправного захоплення майна аграріїв. Штаб не заміщає діяльність відповідних органів у фіскальній частині або рішення судів.

До складу штабу увійшли представники силових структур області, громадських організацій, які об'єднують власників землі, фахівці Департаменту АПР ХОДА, фіскальної служби і Держгеокадастру області.

Телефони «гарячої лінії» оперативного штабу мобільного реагування на випадки порушень прав землевласників і землекористувачів: (057) 705-01-59, (066) 339-10-58.