Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2017 році близько 2000 мешканців Харківщини стали контрактниками

У 2017 році близько 2000 мешканців Харківщини стали контрактниками

Про це повідомляють у Регіональному медіацентрі Міністерства оборони України у м.Харкові.

«У райвійськкоматах практично не припиняються різного роду інформаційно-роз’яснювальні акції з метою пропагування служби в армії та запрошення потенційних воїнів-контрактників стати захисником України, - говорить військовий комісар Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін. - При цьому приблизно 40% від усіх цьогорічних добровільних призовників мають статус учасника бойових дій. Це говорить про те, що наші Збройні сили поповнилися добрими вояками».

За словами офіцерів, які займаються відбором воїнів-контрактників, цього року чимало хлопців та дівчат обрали місцем служби військові частини і підрозділи Десантно-штурмових військ.

Так, за 11 місяців 2017 року понад 220 осіб обрали спеціальність воїна-десантника і незабаром ще 50 приєднаються до них, коли звершать оформлення особової справи кандидата для проходження військової служби за контрактом.

«Протягом останніх трьох років, коли військкомати значно активізували свою роботу з допризовниками, середній вік новобранців став потроху «молодшати». Приміром, у 2014-му до нас приходили люди у віці 40-45 років. Пізніше ми працювали з 35-річними. А у поточному році цей показник склав 25-27 років», - додав  Юрій Калгушкін.

Наступні команди новобранців-контрактників у Харківському обласному військкоматі формуватимуть наприкінці грудня.