Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер поставив перед керівництвом підшипникового заводу питання збільшення заробітної плати

Марк Беккер поставив перед керівництвом підшипникового заводу питання збільшення заробітної плати

21 листопада перший заступник голови ХОДА відвідав ПАТ «Харківський підшипниковий завод».

Під час візиту Марк Беккер ознайомився з процесом виробництва продукції, програмою технічного переозброєння та модернізації виробничих ліній, з умовами праці на підприємстві. Нове обладнання, яке впроваджується на заводі, дозволяє збільшити обсяги виробництва при істотному зменшенні виробничих витрат, покращує умови праці та якість виробленої продукції.

Перший заступник голови ХОДА провів нараду з керівництвом підприємства, під час якої були визначені ключові аспекти подальшої взаємодії та поставлені задачі щодо підвищення ефективності роботи та соціальних гарантій працівникам.

«Ми бачимо, що підприємство розвивається. Технічна модернізація, розширення номенклатури продукції та ринків збуту, тісна кооперація підприємств та підвищення соціальних гарантій – це аспекти, щодо яких було досягнуто домовленостей між ХОДА та керівництвом провідних підприємств області, у тому числі з підприємствами індустріальної групи УПЕК. Зокрема, тренди подальшого розвитку промисловості регіону були задані у вересні цього року під час Міжнародного інвестиційного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи». За ініціативи голови ХОДА Юлії Світличної розвиток промисловості став однією з ключових тем форуму», - сказав Марк Беккер.

Він зазначив, що обласна адміністрація тісно працює з промисловими підприємствами регіону над вирішенням проблемних питань. Харківський підшипниковий завод також може розраховувати на підтримку ХОДА. Це стосується, зокрема, можливості отримання державних замовлень.

З іншого боку, обласне керівництво ставить перед підприємствами області завдання щодо підвищення соціальних стандартів для робочих колективів.

«У сьогоднішніх умовах децентралізації, яка активно втілюється в Україні, ми повинні чітко дотримуватися лінії соціальної відповідальності на місцях. Приватні підприємства, які формують основу економіки країни, мають взяти на себе відповідальність за соціальне забезпечення своїх працівників. Тому одна з головних задач, які ставить керівник області Юлія Світлична, - підвищення заробітної плати на підприємствах регіону, - підкреслив Марк Беккер. - Ми бачимо зростання промислового виробництва і збільшення валового випуску і реалізації продукції промисловими підприємствами. Це повинно відбиватися на заробітній платі працівників».

Генеральний директор ХАРП Володимир Коханов погодився з необхідністю збільшення заробітної плати співробітникам.

«Ми працюємо над підвищенням культури виробництва, відкриваємо нові лінії, намагаємося модернізувати обладнання, щоб створити більш якісні умови для роботи. Але і соціальну складову потрібно покращувати. У нас є нові проекти, ми розширюємо номенклатуру і напрямки виробництва. Для реалізації цих проектів потрібні працівники, і ми зацікавлені у залученні кадрів. За рік ми збільшили заробітну плату на 70%. Зараз середня зарплата на заводі становить близько 6000 грн», - розповів Володимир Коханов.

Марк Беккер зазначив, що середня заробітна плата по області сьогодні становить 6028 грн. На активних промислових підприємствах вона має бути вищою.

«У реальному секторі економіки, на виробництві, заробітна плата має зростати швидше, ніж у бюджетному секторі», - підкреслив Марк Беккер.

Директор ХАРП пообіцяв, що до кінця року заробітну плату працівникам заводу збільшать на 10%.

Довідка. ХАРП входить до індустріальної групи УПЕК. Є лідером серед країн ближнього закордоння з виробництва підшипників для підприємств сільськогосподарського машинобудування. Завод виробляє понад 500 типів підшипників, має повний цикл перевірки якості та сертифікації продукції.