Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області зберігається низький рівень захворюваності на грип та ГРВІ

У Харківській області зберігається низький рівень захворюваності на грип та ГРВІ

17 листопада в ХОДА розглянули питання виконання заходів з профілактики боротьби з грипом та гострими респіраторними захворюваннями.

Це питання стало одним з тих, що винесли на розгляд у ході засідання Регіональної комісії з питань ТЕБ та НС області, що пройшло під керівництвом першого заступника голови ХОДА Марка Беккера.

В.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА Галина Сіроштан відзначила, що в області з початку жовтня проводиться щоденний моніторинг щодо поширення ГРВІ та грипу.

«На сьогодні створено всі умови для проведення дослідження в трьох лабораторіях. Ми відвідали всі райони області та ознайомилися з роботою, яка проводиться щодо профілактики грипу та гострих респіраторних захворювань, - зауважила Галина Сіроштан. - Усього в області захворіло майже 45 тисяч населення, що на рівні минулого року. Найчастіше хворіють діти – майже 70%».

Галина Сіроштан підкреслила, що розрахунковий епідпоріг захворюваності на грип по області сьогодні складає 572 випадки на 100 тис. населення, захворюваність складає 303 на 100 тис. населення.

«Заклади охорони здоров’я готові до надання медичної допомоги при грипі і ГРВІ - як на обласному рівні, так і в районах області», - сказала в.о. начальника Управління охорони здоров’я ХОДА.

Крім того, Галина Сіроштан відзначила, що всі заклади охорони здоров’я медичних працівників забезпечили індивідуальними засобами захисту від грипу та ГРВІ, медики обласної клінічної лікарні в повному обсязі пройшли щеплення проти грипу.

Директор Державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Любов Махота наголосила на дієвості вакцинації.

«На сьогодні в області щеплено 4 тис. 800 осіб – 7,5 % від запланованого. Відзначу, що суттєвим у питанні неспецифічної профілактики грипу і ГРВІ є дотримання санітарно-гігієнічних заходів, необхідних параметрів мікроклімату в приміщеннях відповідно до санітарних норм для дитячих, навчально-виховних, лікувально-профілактичних, житлових приміщень та транспорту».

Як підкреслила Любов Махота, відповідно до офіційної інформації обласного аптечного складу, на сьогодні вакциною забезпечені всі лікувально-профілактичні заклади Харкова та області згідно із заявками і в повному обсязі.

На завершення розгляду питання Марк Беккер звернув увагу представників місцевого самоврядування та керівників районів на необхідності посилення профілактичної роботи і, в першу чергу, проведення щеплення серед дітей.