Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання обговорила плани роботи українського спікінг-клубу

Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання обговорила плани роботи українського спікінг-клубу

Засідання ради відбулося 17 листопада під керівництвом заступника голови - керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева.

Захід відбувся на базі Харківського обласного училища фізкультури.

«9 листопада, у День української мови та писемності, наша координаційна рада презентувала дуже важливий проект - мовний клуб, в якому всі охочі зможуть розвивати навички української мови, а також дізнатися чимало нового та цікавого з української історії та культури. Це дуже гарна ініціатива громадських організацій, яку, безумовно, підтримала обласна адміністрація. Ми, зі свого боку, надаватимемо проекту всю необхідну підтримку», - зазначив Анатолій Бабічев.

Про те, як проходитимуть курси з риторики, розповіла їх автор та викладач, радник голови ХОДА Любов Островерх. Заняття проходитимуть на базі обласного центру молоді та будуть безкоштовними для всіх охочих. Крім того, член координаційної ради Марія Андреас повідомила, що на базі кафедри українознавства ХНУРЕ викладачі університету проводитимуть письмові курси мови - також безкоштовні.

Також під час засідання обговорили можливість включення до програми національно-патріотичного виховання військово-спортивної гри «Патріот». Проект передбачає проведення теоретичних занять у школах, виконання нормативів з тактичної підготовки та проведення тактико-спеціальної гри.

Ще одним питанням наради стало патріотичне виховання в медичних коледжах Харківщини.

Після засідання представники громадських організацій «Пласт» та «Східний корпус» провели для вихованців обласного училища фізкультури «теренову гру».

Анатолій Бабічев вручив сертифікат на 20 путівок на відпочинок у закладах області влітку переможцям змагань.