Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанську облицьовують фасад нової будівлі ЦНАПу

У Вовчанську облицьовують фасад нової будівлі ЦНАПу

У майбутньому центрі адмінпослуг підходять до завершення покрівельні роботи і повним ходом йдуть внутрішні. На будівництві щодня зайнято 40 робочих.

Мережа сучасних центрів надання адміністративних послуг в області розширюється. За інформацією глави ХОДА Юлії Світличної, після завершення реконструкції Вовчанський ЦНАП надаватиме близько 75 послуг і обслуговуватиме майже 47-тисячне населення району. Зокрема, місцеві жителі зможуть отримати в центрі паспорт у вигляді ID-карти. Також будуть надаватися послуги земельного відділу, здійснюватися видача пільгових посвідчень. Жителям міста ЦНАП надаватиме послуги, пов'язані з видачею дозвільних документів у будівельній галузі.

Зараз у будівлі колишньої школи-інтернату, яка не використовувалася останні два роки, повним ходом йде реконструкція. Як повідомив голова Вовчанської РДА Віталій Мірошник, тут вже зробили розведення електромереж і реконструювали систему опалення, тривають оздоблювальні та фасадні роботи. Їх якість і відповідність графіку днями перевірили представники Департаменту капітального будівництва ХОДА разом з Віталієм Мірошником, представниками генпідрядника, технагляду та авторами проекту.

«На даний момент проводиться утеплення будівель. Корпус №5 колишнього інтернату вже накритий дахом, також тут практично повністю замінили вікна, в корпусі №4 покрівельні роботи проводяться зараз. Також проводяться внутрішньо-оздоблювальні роботи: частково почали зводити стіни і гіпсокартонні конструкції. Повністю змонтували систему вентиляції. Днями будуть проводитися роботи із заміни систем каналізації», - розповів Віталій Мірошник.

Він зазначив, що домогтися фінансування проекту з Державного фонду регіонального розвитку вдалося завдяки підтримці голови ХОДА. У результаті з держбюджету на реконструкцію спрямували 13,5 млн грн, ще 1,5 млн співфінансування виділили з бюджету району.

«У Вовчанську працює центр надання адміністративних послуг, але ми не можемо говорити, що в ньому надаються послуги, що відповідають сучасним нормам і стандартам, - зазначив глава району. - Проект, який буде реалізовано, містить фронт-офіс і бек-офіс. У першому офісі працюватимуть з відвідувачами, у другому - оброблятимуть документацію. У бек- офісі розмістяться структурні підрозділи РДА, фіскальна та інші служби».

Центр також обладнають технікою для оформлення біометричних паспортів, буде працювати електронна черга. Віталій Мірошник повідомив, що з районного бюджету вже виділені гроші для придбання меблів для фронт-офісу ЦНАПу, зараз проводяться тендерні закупівлі.