Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі Сахновщини просили Марка Беккера сприяти відновленню автобусного сполучення

Жителі Сахновщини просили Марка Беккера сприяти відновленню автобусного сполучення

15 листопада перший заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Жителі Харкова і області зверталися до Марка Беккера з різних питань соціального і правового характеру. Зокрема, група активістів з села Олійники Сахновщинського району скаржилася на відсутність транспортного сполучення між селом і райцентром, а також Харковом.

«Протягом року у нас не ходить автобус, яким ми могли б дістатися Харкова, і не менше трьох років відсутнє сполучення з райцентром. Студентів збираємо в групи і веземо в область своїм особистим транспортом», - поділилися проблемою заявники з Сахновщинського району.

На думку сільських жителів, перевізники відмовляються налагодити сполучення через неналежний стан місцевих доріг.

Марк Беккер доручив представнику управління з питань розвитку транспортної інфраструктури Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА розібратися в ситуації.

«Обов'язково піднімемо всі відповідні документи. Безумовно, транспортне сполучення з райцентром і Харковом повинне бути відновлено», - сказав Марк Беккер.

Також на особистий прийом до першого заступника голови ХОДА з пропозицією про співпрацю звернувся представник фірми - партнера Huawei, відомої в галузі телекомунікаційних технологій. Він розповів про можливості, які може надати Харківській області китайський гігант. Марк Беккер відповів, що ХОДА вже співпрацює з представниками Huawei в сфері безпеки і готова розглянути інші пропозиції фірми.

Крім того, жителі області зверталися до Марка Беккера по низці земельних питань. Зокрема, житель Близнюківського району просив допомогти у ситуації, яка склалася у нього з орендою земельної ділянки. Заявник не згоден з розміром виплати орендної плати за користування паєм, а також, вказуючи на, як він вважає, численні порушення з боку сільгосппідприємства району, бажає розірвати з ним договір оренди.

Представник садового товариства «Сонячна галявина» в Харківському районі розповів про земельний конфлікт, який триває вже 15 років. Спір щодо меж ділянок розбирається в суді. Заявник просив надати можливість спільного опрацювання документів з ГУ Держгеокадастру в Харківській області.

Про незаконне, на думку заявника, використання земельних ділянок на території Просянської сільської ради повідомив житель Куп'янського району. Також він просив задовольнити прохання учасників АТО щодо виділення їм ділянок землі для ведення особистого селянського господарства. Марк Беккер дав доручення юристу ГУ Держгеокадастру в Харківській області Костянтину Рибалку розібратися в ситуації з використанням земельних ділянок у Куп'янському районі та забезпечити оформлення землі учасникам АТО в короткі терміни.

Всі питання, озвучені в ході особистого прийому, Марк Беккер пообіцяв вивчити і надати громадянам всю можливу допомогу в рамках повноважень обласної адміністрації та відповідно до законодавства України.