Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області відбулось наукове стендап-шоу Science Slam

В області відбулось наукове стендап-шоу Science Slam

Найкреативніші представники вищих навчальних закладів регіону представили свої наукові напрацювання у цікавий та незвичний спосіб.

Захід відбувся за участю заступника голови – керівника апарату ХОДА Анатолія Бабічева на базі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця в рамках заходів SCIENCE WEEK з нагоди Всесвітнього дня науки в ім’я миру та розвитку.

За словами організаторів, Science Slam - це міжнародний формат популяризації науки, де немає місця складним науковим термінам та нудним презентаціям. У заході взяли участь представники 11 вищих навчальних закладів і наукових установ регіону.

«Формат заходу передбачає творчий підхід до науки. У своїх музичних постановках, театралізованих сценах, різноманітних перфомансах молоді науковці представляють наукові досягнення. Яскраво, захопливо та головне – з гумором. Вони розповідають про складну науку простими словами. І це дійсно цікаво», - розповів Анатолій Бабічев.

I місце виборола команда КЗ «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради; II місце поділили між собою Харківський національний університет Повітряних Сил імені І. Кожедуба та Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця; III місце отримали Харківський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, Харківський національний медичний університет та Харківський торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету.

 Цим заходом завершується SCIENCE WEEK, що проводилась на Харківщині за ініціативи Ради молодих вчених при ХОДА та за підтримки обласної державної адміністрації.