Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мережу ЦНАПів у області розширюватимуть

Мережу ЦНАПів у області розширюватимуть

Питання подальшої співпраці у сфері надання населенню адмінпослуг перший заступник голови ХОДА Марк Беккер обговорив під час зустрічі з делегацією IDLO.

Відкриваючи зустріч з керівництвом Міжнародної організації з розвитку права (IDLO), Марк Беккер привітав представників іноземної делегації від імені керівника області Юлії Світличної, висловивши подяку за концептуальну та системну роботу, яка проводилась на території Харківської області.

Генеральний директор Міжнародної організації з розвитку права (IDLO) Айрін Хан, у свою чергу, підкреслила, що робота голови ХОДА заслуговує на високу оцінку.

«Хотіла б також привітати з тим, які результати показує Харківська область в Україні. Я бачу добрі позиції вашого регіону в сфері промисловості, освіти, соціальних послуг, працевлаштування. Для нас великою честю та задоволенням було співпрацювати з Харківською обласною адміністрацією щодо створення Регіонального центру адміністративних послуг та вдосконалення системи закупівель», - сказала Айрін Хан.

Вона відзначила, що вражена результатами України та пропонуватиме долучити країну до складу IDLO. Також Айрін Хан повідомила, що Харківський регіональний ЦНАП знаменитий не тільки в Україні, а й далеко за її межами.

«Це дуже хороший і важливий приклад того, як ефективно надавати послуги громадянам, зменшуючи ризики корупції», - сказала генеральний директор Міжнародної організації з розвитку права.

Марк Беккер підкреслив, що зупинятися на досягнутому керівництво області не має наміру та запропонував представникам IDLO обговорити низку подальших спільних проектів. Зокрема, мова йшла про створення порталу адміністративних послуг. А також про можливості впровадження якісних систем електронних черг та інформаційних терміналів у всіх 35 ЦНАПах області.

«У Харківській області активно йде процес створення об'єднаних територіальних громад. Цілком очевидно, що в громадах також потрібно створювати центри надання адміністративних послуг. Роботи багато», - зазначив Марк Беккер.

Айрін Хан схвалила намір розширити мережу центрів надання адміністративних послуг у регіоні та запевнила, що це питання партнери IDLO предметно обговорять з представниками ХОДА. Вона запевнила, що організація готова співпрацювати з Харківською областю й надалі.