Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині створюють соцмережу, що об’єднає волонтерів і тих, хто потребує допомоги

На Харківщині створюють соцмережу, що об’єднає волонтерів і тих, хто потребує допомоги

Кошти на створення інтернет-платформи «Небайдужі» та на адресну допомогу дітям загиблих воїнів АТО збирали під час доброчинного аукціону «Бал патріотів».

У заході взяла участь керівник області Юлія Світлична. Вітаючи всіх учасників «Балу патріотів», вона відзначила, що ініціатива харківських громадських організацій та волонтерів одразу отримала підтримку ХОДА.

«Волонтерський рух на Харківщині є одним із найпотужніших, - наголосила голова ХОДА. - І не дарма у нас є навіть вулиця Волонтерська. Кожен з нас упродовж життя робив добрі справи, але вони набули концентрації та систематизувалися, починаючи з 2013 року. Тоді потрібно було допомагати великій кількості людей. Кожен з нас у житті хоч раз потребує допомоги. І від того, хто знаходиться з нами поруч, від того, наскільки сильні наші друзі, наші знайомі та не знайомі нам, але небайдужі люди, від того залежить наше майбутнє. Майбутнє кожної людини та майбутнє всієї нації. У єдності – наша сила. Ми сильні духом. Ми сильні характером. Ми показали всьому світові, як потрібно боротися із сильним ворогом. Ми стали сильнішими, тому що ми разом».

З ініціативою створення соціальної інтернет-платформи «Небайдужі» та проведення «Балу патріотів» виступила громадська організація «Всеукраїнське студентське братство «Еліта нації». Співорганізаторами  заходу стали волонтерські організації, організації ветеранів АТО, благодійні фонди та громадські діячі Харківщини.

«Ми хочемо зробити єдину соціальну мережу для волонтерів та тих людей, що потребують допомоги. У першу чергу ми запрошуємо до неї волонтерські організації та організації соціальної сфери. Вони комунікуватимуть із соціальними службами – саме тому ми звернулися за підтримкою до голови ХОДА Юлії Світличної», - відзначив президент ГО «ВСБ «Еліта нації» Олексій Курцев.

Він пояснив, що на інтернет-порталі «Небайдужі» зможуть зареєструватися всі, хто бажає допомагати – не тільки організації, але й окремі люди, які просто не знають, куди звернутися, чи побоюються натрапити на шахраїв. У розділі «Мені потрібна допомога» зможе зареєструватися той, хто шукає волонтерів чи просто небайдужих сусідів. Мова йде не лише про збір коштів, але й, наприклад, про фізичну допомогу літнім людям, людям з інвалідністю тощо.

«Важлива теза платформи: коли реєструється людина, що потребує допомоги, її перевіряють соціальні служби та волонтери», - відзначив Олексій Курцев.

Кошти на створення платформи та на адресну допомогу дітям загиблих воїнів АТО збирали в ході аукціону, лотами якого стали картини харківських художників. Також під час заходу виступили київський гурт «TaRuta», відомий музичний гурт Харківщини «Папа Карло», студія танцю «All stars» тощо. Віденський вальс виконали близько 30 пар учасників, які протягом місяця готувалися до «Балу патріотів».

Більше фото