Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У селі Оскіл Ізюмського району пустили першу чергу Букінського водогону

У селі Оскіл Ізюмського району пустили першу чергу Букінського водогону

25 жовтня введено в експлуатацію 5 км водогону від водозабірної станції Букіне до села Оскіл. Воду зі свердловини глибиною 700 метрів отримають 1,5 тисячі абонентів.

У регіоні триває робота із забезпечення жителів якісною питною водою. За інформацією Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА, за півтора року було збудовано та відремонтовано 100 км магістральних водогонів і 30 водозабірних споруд. Воду отримали понад 200 тис. абонентів у 33 населених пунктах області.

Відкриваючи водогін у селі Оскіл, перший заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко відзначив, що проект вдалося реалізувати завдяки сприянню голови ХОДА Юлії Світличної. На новий водогін мешканці Осколу чекали 12 років (проект було замовлено у 2005 році).

«Два роки тому обласна влада надала сприяння - ми обрали проект у рамках співфінансування Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету. Тож, завдяки спільній роботі понад 4 тисяч жителів громади отримають якісну чисту воду, - підкреслив Віктор Коваленко. -  Ви також бачите, що на Ізюмщині йде розбудова й інших проектів: відремонтовано дорогу та міст у місті Ізюм, 2,5 млн грн з облбюджету виділено на ремонт Оскільського дитячого садочку, виділено кошти на чудове футбольне поле».

Голова Ізюмської РДА Любов Шамрай уточнила, що раніше мешканці Осколу мали локальні водогони, де якість питної води була низькою. Новий водогін забезпечить село чисельністю в 3,5 тис. чоловік якісною водою зі свердловини глибиною більш ніж 700 метрів.

Як зауважив директор Ізюмського комунального виробничого водопровідно-каналізаційного підприємства Михайло Зубко, загальний кошторис реконструкції Букінського водогону складає 90 млн, наразі освоєно 55 млн грн.

«Сьогодні ввели в експлуатацію першу чергу водогону – 5 км. Стара система не могла забезпечити необхідний тиск у 10 атмосфер. Зараз ці умови виконано. Другу чергу із  забезпечення водою жителів сіл Капитолівка і Діброва буде завершено до кінця року, третю – підведення до водобаків на вулиці Аеродромна в Ізюмі, буде виконано в 2018 році», - сказав Михайло Зубко.